Geçen sezonu bir an göz önüne getirdiğimizde onuncu haftaya kadar ki periyodda Trabzonspor çok kötü performans sergiliyordu, kondisyon sıfırdı, fizik olarak ta yetersizdi. Ancak onuncu haftadan sonra fizik ve kondisyon olarak çok iyi bir duruma gelmişti, aldığı sonuçlarla birlikte oynadığı futbol doyurucuydu. Bu sezonda artık onuncu haftaya geldik, ben şahsen Trabzonspor’un bundan sonra çok daha iyi futbolla iyi sonuçlar alacağına inanıyorum. Göztepe maçına müzmin sakatlarımız Obi Mikel ile Sturıdge nin haricinde Akparmak ‘tan yoksun bir kadroyla çıkmak zorunda kaldık.
 
Bu önemli eksiklerimizin yanında Ünal Hoca da stoperdeki hosseini ve orta alanda görev yapan k.ahmeti klubeye cekerek değişik bir 11 ile mücadeleyi sürdürmesini ben yadırgadım dersem yalan olmaz. Biz bu maçın cok rahat geçeceğini dusunuyoruduk ancak ilk yarım saat içinde bir tek sutumuz var Sosayla okadar. Goztepe ise kalemize nadiren 1 2 adam ile geliyordu ancak 32. dakikada 3 kişiyle geldiler ve golu de buldular. Sagdan gelen ortaya Jerome bomboş bir sekilde ayağının içiyle kalemize topu gönderdi. Bu pozisyonda stoperlerimiz ne is yapıyordu. Ben bu ivanildoyu hep yazacağım bizim oyuncumuz olamaz diye ama Ünal hoca da ısrarla onu oynatmak için caba sarf ediyor ben bunu anlayamadım.
 
İlk 45 dakikada pozisyon bulamadan devre oldu. İkinci devreye Avdijaj ve Kamil Ahmet’i oyuna alarak başladı hocamız. Bu iki değişiklik oyuncularımızı ateşledi ve mac bir andatempo kazandı fakat bu tempoyu arttıran yegâne isim yine kaptan sosaydı. Ustun enerjisini arkadaslarınada aşılamak için elinden geleni yaptı. Tum hatlarıyla rakip takımıın üzerine yüklenen Trabzonspor ancak 75. Dakikada avdijaj ile pozisyona girebildi onu da beto ayağıyla çelerek bertaraf etti. 90+ da korayın kafa vurusunu yine beto kornere çeldi ve unal hocamızın yanlış kadro tercihi yüzünden maalesef evimizde kaybeden taraf olduk.
 
Trabzonspor ne zaman rakibini kucumsemisse o maçlarda ya çok kotu oynadık ya da hüsrana uğradık. Bizim oyuncularımıza bakıyorum kimse maçı umursamıyor gibi bir havaları vardı. Zaten hocamız da rakibi hiçe saydı ki hiçbir maçta ilk 11 de oynatmadığı Ahmet Cambaz’ı bu maçta 11 baslattı. Trabzonsporun sag tarafından yaptığı atakları takdir ediyoruz ama sol tarafımız adeta cokmus. Nwakaeme ve Novak bir orta bile yapmıyor bu da hücumdaki etkinliğimizi çökertiyor.
 
HER MAÇTA GOL YEDİK
 
Bu sezon Trabzonspor’un iyi gittiğini tüm futbol camiası söylüyor, geçen sezon son dakikada yediğimiz golleri bu sezon biz atıyoruz ve puanlarda topluyoruz. Ancak bir gerçek var hiç te iyi futbol oynamıyoruz ne var ki puan sıralamasındaki yerimiz çok iyi bu da bizi sevindiriyor. Eğer Abdülkadir Ömür ve Ekuban sakatlanmasaydı bunun yanında alınan iki stoperimiz kaliteli olsaydı çok rahat söylüyorum ilk yarı sonu en az 5-6 puan önde ligi bitirir, İkinci yarıya rahat başlardık.
 
Tabii önemli bir konuyu da göz ardı etmemek lazım bu sezona rakiplerimiz çok kötü başladılar. Bizim bu durumumuzun en büyük etkeni de onların kötü oluşları. Sadece F.Bahçe iyi diğerleri şu an çok kötüler bu kötü gidişleri de bize yarıyor. Yalnız bizim de en eksik yönümüz geri dörtlünün haricindeki oyuncularımızın hepsinin ofansif anlayışlı oyunculardan kurulu oluşudur.
 
Gol atıyoruz ama bu güne kadar oynadığımız tüm maçların hepsinde gol yedik bu da gösteriyor ki ön liberoya Onazi’nin bir an önce yerleştirilmesi ve kaliteli bir stoper ile bunun çözülmesi demektir. Bakın rakiplerimizin kötü olmalarından dolayı 8-10 yılda bir ayağımıza gelen bu gibi şansları değerlendiremiyoruz, bari bu sezon bu şansı kaçırmayın derim.