Trabzonspor’da taktik şuydu, ilk 15 dakika Fenerbahçe’nin hızını keserim, dengeyi kurarım ve galibiyete oynarım. Fakat, planları 17’de Rodrigues harika bir golle bozdu, 1-0 oldu. Golden sonra Trabzonspor toparlandı ve Fenerbahçe’nin üzerine gidince, rakibini de panikletti. Dediğimiz dakikalarda Trabzonspor Ekuban’ın harika kafa golüyleberaberlik golünü buldu.
 
Trabzonspor, baskılı oynadığı dakikalarda Avdijaj ile ilk yarıda mutlak bir gol pozisyonu kaçırdı ki inanılır gibi değildi. Halbuki, Advijaj kaleye şut yerine topu müsait pozisyondaki Nwakaeme’ye atsa kesin ikinci golü bulabilirlerdi, yanlış yaptı... Neyse oyun tam dengelendi dediğimiz sırada Rodrigues fırtınası esmeye devam etti. Sert şutu direkte patladı ve her iki takımda devreyi 1-1’lik skorla tamamladı. Maçın çok gergin bir ortamda oynandığını da söylememiz gerekiyor, futbolcularının birbirlerine saha içerisinde eyvallahları hiç yoktu. Yine de zevkli bir ilk yarı izledik diyebiliriz. NOKTA Dikkatimizi çeken en önemli olay neydi diye sorarsanız. Malum 2010-2011 sezonundan bugüne yani tam 9 yıl sonra Sosa ve Jailson’un formalarını çıkartıp birbirlerine vermesidir. Fair-Play adına da bu önemli bir gelişmedir.
 
Uğurcan Çakır’ın hakkını vererek devam edelim. Müthiş oynadı, ikinci yarının hemen başında peş peşe Fenerbahçe’nin net gollerini çok ustaca çıkardı ki, helal olsun dedirtti.  Neyse, Ünal Karaman Avdijaj’ı affetmedi, haklıydı da, egoist davrandığı için oyundan kendisini aldı ve Doğan Erdoğan’a şansı verdi, takım orta sahasını da böylece güçlendirdi. Buna rağmen, Fenerbahçe’nin iyi oynamaya devam ettiğini hatırlatalım. Net goller kaçırdılar, Uğurcan olmasaydı Trabzonspor kötü durumlara düşebilirdi. Sahanın kötülerinden Abdülkadir Parmak’ın da oyundan alınması çok normaldi, hiçbir şey yapmadı, ayağına neredeyse top değmedi! Yusuf Sarı değişikliği de doğruydu. Ünal hoca bu kez değişikleri yerli yerinde yaptı. Tam da bu sırada Nwakaeme’e net bir gol kaçırdı.
 
Sonuç olarak Trabzonspor, Fenerbahçe’yi İstanbul’da belki yine yenemedi ama yenilmedi de. 1-1’lik skoru ben normal olarak karşılıyorum. Lakin, buradaki asıl sıkıntı şudur. Trabzonspor, Kadıköy’de yıllardır Fenerbahçe’yi mağlup edememesidir… Buna artık bir son verilmesi gerekiyor.
 
Trabzonsporluların üzüldüğü konu budur.  Yanılıyor muyum? Bir başka konuyu da el atalım. Ünal Karaman Koray Kılınç diye bir oyuncuyu sahaya sürdü. Bu da demek oluyor ki, ‘Alt yapı üretimine devam ediyorum’  haberiniz olsun mesajıdır. TEBRİKLER…