Trabzonspor son 10 gün içinde zorlu 4 maça çıkacak.
Bunların 2. sini kendi evinde ligimizin kaliteli ekiplerinden biri olan Malatyasporla idi.
Perşembe gecesi AEK’yı deplasmanda farklı bir skorla yenip Trabzon’a yorgun dönen oyuncularımızın en büyük tesellisi tabiki bu galibiyetti.
Ünal hocanın Kasımpaşa maçında yaptığı rotasyonda, ağzı yanınca bu maçta hiç değişikliğe gitmedi ve AEK maçındaki 11’le sahaya çıkmayı tercih etti.
Trabzonspor’un şampiyonluğa susamış taraftarları yine tribünleri tıklım tıklım doldurarak futbolcularına ‘’Siz iyi neticeler alın, biz hep sizin yanınızdayız’’ mesajını vermiş oldular.
Oyuncularımız müthiş bir atmosfer altında maça başladılar, ancak taraftarlarımızın bu baskın tezahüratlarına, yorgun olan oyuncularımız ayak uydurmakta güçlük çektiler.
Maça daha istekli ve kazanma arzusu ile başlayan taraf Malatyaspor’du.
Trabzonspor oyuna bir türlü organize olamıyordu.
Bunun nedeni ise Malatyaspor’un hem alan hem de adam markajını çok iyi yaparak, bizim oyuncularımıza oynama fırsatı hiç vermemesiydi.
İlk yarıda rakip kaleye şut bile atamamamıştık.
İlk yarıda böyle bitecek diyorduk ki, 44. dakikada ilk ve kaleyi bulan tek şut golle sonuçlandı.
Sosa arka direkte bulunan Abdulkadir Ömür’e, muazzam bir uzun top atarak, onu golle buluşturdu ve ilk yarıyı da 1-0’lık avantajla soyunma odasına gitmiş olduk.
Aslında ilkyarıda Malatya daha organize görünse de onlarında iki gol pozisyonlarının haricinde fazla girişimleri olmadan, orta saha mücadelesi şeklinde geçen bir ilk yarıyı tamamlamış oldular.
İlk yarı hiçbir varlık gösteremeyen oyuncularımız, yorgun görünseler de ikinci yarıya tam tersi bir canlılıkla başlamaları taraftarı da daha çok heyecanlandı.
Eğer Nwakaeme biraz akıllı olsaydı, daha 2. yarının başındamaç 2-0 olmuştu bile.
Onun kaçırdığı bu golden sonra oyuna biraz olsun denge gelmiş oldu.
Dakikalar 78’i gösterirken, oyuna sonradan giren Yusuf’un güzel pasına Pereira nefis bir vuruş yaptı ve topu 2. kez Malatya ağlarına gönderdi.
Bu golden sonra oyuncularımızda biraz gevşeklik gözlemledik.
Bunun neticesinde de son dakikalarda kalemizde bir gol gördük ve maçı da 2-1’lik skorla bitirmiş olduk.
Yorgun olsalar da, ilk yarı kötü oynamış olsalar da, önemli olan 3 puandır diyoruz.
Ve çocuklarımızı kutlayarak, Perşembe günkü AEK maçına tüm taraftarlarımızı, bu çocukları coşkuyla desteklemeleri için bekliyoruz.
Çünkü bu yorgun savaşçıları izlemek bizlere zevk veriyor artık.