Yeni yönetim ve yeni teknik adamla lige başlamak başarılı olmak adına çok kolay bir durum değildir. Hele de geçmiş yıldan oyun ya da teknik anlamda yeni yıla önemli bir şey taşıyamamışsan işin daha da zordur. Yeni sezonun ilk yazısında bir oyun sisteminiz yok ise inişli çıkışlı maşları çok yaşarız diye yazmıştım. Bu tezi boşa çıkarması gereken Ankara gücü maçını de maalesef berabere bitirdik.
 
Bu sistemsizlik giderayak oynadığımız futbol açısından büyüklüğümüze de zarar vermeye başladı. Göztepe Fener gibi bir rakip karşısında galibiyetini yarım saat koruyup üç puan almasını bilirken, biz iki kez öne geçtiğimiz halde skoru koruyamamış olmamız fevkalade düşündürücüdür. Hele ikinci golün maç bitimine beş altı dakika kala atıldığını düşünürsek işi hakeme bağlayarak işin içinden çıkamayız. Kaldı ki ağırlığını geçen yıllardan beri kaybetmiş kulübümüz ile gerek federasyon gerekse de hakemler istedikleri gibi oynadığını sağır sultanda artık biliyor. Demek ki henüz değişen bir şey yok. Zira Sayın Kalkavan olmayan faulü çok rahatlıkla vererek üç puanı alamamamızın ilk nedeni olmayı başarmıştır.
 
Maça gelince yine ilk yarım saat umut veren ancak ikinci yarı klasik görümüne dönen bir Trabzon spor vardı sahada. Yine yeni alınan yabancı dışında diğer değişikliler fevkalade gereksizdi. Öyle ki hele ikinci golden sora henüz bir durum yokken acele yapılan Yusuf ve de Sosa değişikliği adeta rakip teknik adama ben arkama yaslanacağım istediğin gibi üzerime gelebilirsin çağrısından başka ne işe yaradı. Üstelik varlıkları bile rakip için sorun olan iki futbolcu. Bu arada Yusuf konusunda yönetimin niyeti net ise bunu alenen deklere ederek toplumu da Yusuf’u da rahatlatması gerekir.  Zamanlı zamansız çocuğu dışarı alıp hem itibarsızlaştırmak hem de demoralize etmek intibaı veren davranışlardan vaz geçilmelidir.
 
Sonuç olarak yeni transferin daha ilk maçında iyi kumaş olduğunu gösterdi. Yeniden yapılanmak isteyen böyle bir durumda ki takıma ilaç zamandır. Takım yeni transferlerle birlikte oynanacak oyun şekline göre birbirlerine alışması bir hayli süre alacaktır.  Umarım bu süreçte iyi şeyler olurda camianın beklediğine değer. İyi haftalar.