Neler oluyor?

Spor Toto Süper Lig’de 2010-2011’de şike ile şampiyonluğu çalınan Trabzonspor’a son 5 yılda yapılanlar bugüne kadar hiçbir kulübe yapılmadığı gibi camia da isyan noktasına geldi. Şike sürecinde, UEFA, FIFA ve CAS’ta hakkını arayan Trabzonspor, adeta Türkiye’de üvey evlat muamelesi görmeye başladı. Özellikle geçtiğimiz sezon hakem hatalarından ötürü adeta küme düşme potasına getirilen Bordo-Mavili kulüp, adeta yıldırılmaya çalışıldı. Son Beşiktaş maçında yaşananlar bardağı taşırdı.

Bu bir değil iki değil!

Geçtiğimiz sezon her iki yarıda Galatasaray ile oynanan maçlarda büyük hakem hataları göze çarpmıştı. Ancak İstanbul’da 2-1 kaybedilen maçta Deniz Ateş Bitnel’in yönetimi tarihe kara bir leke olarak not düşmüştü. Söz konusu maçta Trabzonspor’dan dört oyuncuya kırmızı kart gösteren Bitnel, bir de verdiği uyduruk penaltı kararı ile 7 kişi kalan Bordo-Mavili takımın sahadan 2-1 mağlup ayrılmasına neden olmuştu.

Trabzonspor sahipsiz mi?

Galatasaray maçı sonrası Başkan Muharrem Usta, düzenlediği basın toplantısıyla sert bir açıklama yapmış, gündem olmuştu. Ancak daha sonra Başkan Usta, tutumunu yumuşatmıştı. Divan Kurulu Başkanlığı, başta eski başkanlardan Faruk Özak, Ahmet Celal Ataman, Özkan Sümer, Salih Erdem, Atay Aktuğ’un yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Ak Parti, MHP ve CHP İl başkanlarını bir araya getirip, deklarasyon yayınlamıştı.

Sesiniz gür çıksın

Bordo-Mavili camianın artık daha gür bir sesle, Başkan Muharrem Usta’nın bahsettiği sisteme karşı durması gerekiyor. Yine Divan Başkanlık Kurulu’nun önderliğinde bu kez daha büyük bir katılımla, yine kulübün önde gelen isimlerinin bir araya geleceği toplantı düzenlenip Trabzonspor’un sahipsiz olmadığı haykırılmalı. Tamam Trabzonspor, belki kötü futbol oynuyor, beklenen seviyeye gelmedi ama bir kulübün üzerine bu kadar da gidilmez. Bir taraftar yaşanan tabloyu ne güzel özetliyor; “Trabzonspor’un ölüsünden korkuyorlar, dirisini de şike yaparak durduruyorlar!”

YAHYA KARABİNA
 
Editör: TE Bilisim