Öncelikle kamp programını değerlendiren Ünal, “Mevcut yapı dikkate alındığında istediğimizi aldık. Yönetimimizin fedakarlık içerisinde bir çalışması mevcut, onu da biliyoruz. Takım olma yolunda biz burada bir yol kat etsek de bunun bir ayağı eksik kalıyor. Bu eksikliklerimizi en kısa süre içerisinde gidereceğiz.” İfadelerini kullandı.
 
Çok İyi Bir Dönem Geçiriyoruz
 
Yaşanan maddi sıkıntıları herkesin bildiğini vurgulayan Karaman, “İnşallah burayı en kısa süre içerisinde atlatıp takımımıza katkı yapacak oyuncularla beraber önümüzdeki ikinci hazırlık dönemini geçiririz. Harika bir kamp dönemi, iyi bir çalışma ortamı oldu. Oyuncularımın çalışma performansından çok memnunun. Sadece birkaç oyuncumuzun adalesinde sorun oldu” diye konuştu.
 
Saygı Duyulan Trabzonspor İstiyorum
 
Futbolun gerçeklerine asla sırt çeviremeyeceklerini ifade eden Karaman, “Benim kafamdaki Trabzonspor'da, yeteneklerine güvenmiş, arkadaşından güç alan, yanındakinin hatasını açık etmek yerine onun hatasını kapatan, futbolun doğrularını yapan, asla rakibinden çekinmeyen ama saygı duyan, maç sonunda da rakibin kendisine saygı duyması sağlayan bir takım görmek isterim” dedi.
 
Eksiklikler Görülüyor
 
Takımdaki ihtiyaç noktalarını açıklayan Karaman, “Savunmanın göbeğini boşaltmış durumdayız. Keza Okay gitti ardından Bero'yu da gönderdik. O bölge için de bir ihtiyaç hasıl olabilir. Castillo'nun iyi olduğu durumda dahi o bölge için arayışlarımız devam ederken Castillo'nun sakatlığı gerçekleşince orada da bir, belki iki oyuncu söz konusu” ifadelerini kullandı.
 
Hayale Atlamayacağız
 
Altyapımızda ve 1461 Trabzon Kulübü'müzde olan oyuncularla kamp dönemi geçirdik. Bir noktaya getirebileceğimiz oyuncular olabilir, belki yetenek olarak takibini yapacağımız oyuncular olabilir. Ancak görünen bir gerçek var ki, bölgesel olarak birçok yerde eksiğimiz var. Hayale de atlamayacağız. Trabzonspor takımı forması bir değerdir” şeklinde konuştu.
 
İçimde Fırtınalar Kopuyor 
 
Trabzonspor şu an maddi zorluklar içinde deyip, ceremesini yapanlar çeksin deme lüksünün olmadığını ifade eden Karaman, “Gönlüm çok şeyler arzu ediyor. Biz burada doğru transfer noktalarını doğru adamlarla değerlendirmiş olsak, benim gönlümdeki fırtınaları kimsenin görme şansı çok zayıf. Gönlümdeki fırtınaları izah etmem mümkün değil” diye konuştu.
 
Büyük Resme Bakarız
Takımdaki genç oyuncularla ilgili de konuşan Karaman, “Trabzonspor'da forma giymek, bu lig içinde yaşayıp formamız altında çeşitli başarılar elde etmiş abileriyle oynamak onlar için çok ciddi bir şans. Onlar bizim evlatlarımız, geleni de gelmeyeni de, bizi tercih etmeyip başka yere gidenleri de.. Biz büyük resme bakarız.
 
Oyuncular Çok İstekli
 
Oyuncularının çok iyi çalıştıklarını ve takımda herkesin birbirini destekleyip kucakladığını söyleyen Karaman, “Castillo sakatlığı var oynamak istediğini ifade ediyor, Sosa ödemi var ama çalışmalara başladı. Sporcu benim formamı giyiniyorsa benim için çok değerlidir. Sahaya çıktığında elinden gelen tüm gayreti gösterecek. Onur ve Burak kaptanlık görevini harfiyen yapıyor. İnanılmaz bir sevgi ve saygı ortamı söz konusu.
 
Önyargılı Değiliz 
 
Hiçbir oyuncularına karşı önyargılı olmadıklarını ifade eden Karaman, “"Oyuncu çok zekidir, her şeyi görür. Yeteneğimiz ve bilgimiz ölçüsünde onları üst seviyeye çekmeye ve verimlerini yükseltmeye gayret gösteriyoruz. Hepsinden önemlisi biz onlara karşı ön yargılı değiliz. Bizim işimizin özü güvendir. Şu anda hiç problem yaşamadım. Allah bozmasın inşallah. Bu konuda gerçekten çok memnunum" dedi.
 
İlk 4 Haftaya Dikkat
 
Gelecek sezon fikstürünü değerlendiren Karaman, 'Zor bir lig. Her türlü zorluğa karşı hazırlıklı olmalısınız. Hafife alınacak bir lig değil. Ciddi çalışıyoruz. Fena bir fikstür değil. Ama ilk 4 haftaya baktığınızda zorluk derecesi olan müsabakalarımız var. Transfer beklentimiz var. Baktığımızda ilk maçımızı oynayacağımız Başakşehir hazırlık anlamında bizden öndeler. Bizim de inancımız var, takıma güveniyorum. Ancak bu eksikliklerimiz olduğu gerçeğinin önüne geçmez.
 
Özveri İle Çalışıyoruz
 
Transferle ilgili konuşan Karaman, “Bugün bir şey konuşup sözünü vermişsek bitmiştir. Ancak bir oyuncu 'akşam gelecek' deniyor. Bir bakıyorsun, 'Uçak kalkmadı, o olmadı bu olmadı' farklı mazeretler yaşanıyor. Bir taraftan da kulübün bütçesi belli, çok fazla açılmamamız lazım. Bu anlamda daha kontrollü gidiyoruz. Kamp yoğunluğundan dolayı ciddi bir mesaimiz var. Başladığımız andan itibaren müthiş özveri ile gidiyoruz.
 
Kimseyi Hazır Olmadan Oynatmam
 
Trabzonspor'da geçmişte yaşanan sakatlıkların gelecek için de endişe verici olduğuna değinen ve görünürde 5 oyuncuya ihtiyaçlarının olduğunu belirten Karaman, "Şu anda baktığınızda eksiğimiz 5 gözüküyor. Ama bunun 7'si de 8'i de var. Bu tamamen bütçeyle alakalı bir durum. Sonuçta uzun bir lig, kupa oynayacaksın. Bunun, yağmuru, karı, sakatlığı var. Zaten 4-5 oyuncumuz geçmiş dönemde uzun sakatlık döneminden geçmiş” diye konuştu.
 
Karaman, “Örneğin Castillo, 'Ben hazırım, oynayacağım' dese de ben onu gerekirse iki hafta daha fedakarlık yapacağım. Bütün kas gruplarını tepeden tırnağa gözden geçireceğim. Ama 'Süreci uzun götürebileceğimiz bir dönem yaşayalım' diyeceğim. Burak ve Rodallega'nın ufak da olsa bir sıkıntısı var. Sosa sıkıntı yaşadı. Abdülkadir bile sertleşen adalesinden geçmiş dönemde sakatlık yaşamış. 'Hocam antrenmana çıkacağım, hazırım' dedi. Ben, 'Çıkamazsın, bekle' dedim” dedi.
 
Karaman, “Çünkü geçmişte ben bunu tecrübe edindim. Sakatlık ve sağlamlık konusunda sağlamlığı uzun vadeye yayalım istiyorum. Mesela Kamil Ahmet'in uzun bir dönem sakatlık dönemi var. Bu oyuncu yapısında 5-6 oyuncumuzun sicilinde bu sakatlık işi varken bu işi hafife alamazsın. '1-2 savunma oyuncusu alayım' diyerek geçiştirmek de olmaz" diyerek açıklamalarını tamamladı” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim