Son 6 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik alarak zirve yolunda ben de varım diyen Trabzonspor Anadolu derbisinde Bursaspor’la karşılaştı. Bu maçla birlikte kalan iki maçı da kazanarak devreye kayıpsız girmek isteyen Bordo-Mavililer, karşılaşmaya tutuk başladı. 

Kısır geçen karşılaşmanın ilk 45 dakikasında Yusuf’un direkten dönen topundan başka rakip kaleyi zorlayamayan Fırtına aradığı pozisyonları bir türlü bulamayarak soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. 

Karşılaşmanın ikinci yarısında ise Trabzonspor oyunu rakip sahaya yıkmaya başladı. Dakikalar 51’i gösterdiğinde Yusuf Yazıcı harika bir gol atarak büyük sevinç yaşadı. 

Golden sonra özgüveni artan Bordo-Mavililerde Mas ve Yusuf’un şutları direklerde patlarken son dakikada da Burak’la pozisyondan yararlanamadı. Son anlara kadar kıran kırana geçen karşılaşmayı 1-0’la kazanırken maç fazlasıyla 4. sıraya yerleşti.

STAT: Medical Park

HAKEMLER: Halis Özkahya**, Kemal Yılmaz**, Mehmet Cem Hanoğlu**

TRABZONSPOR: Onur Kıvrak***, Pereira***, Uğur***, Hubocan***, Mas***, Okay***, Kucka**, Yusuf Yazıcı*** (Dk.85 Bero*), Abdülkadir*** (Dk.90+3 Rodallega?), N'Doye* (Dk.57 Olcay**), Burak Yılmaz***

BURSASPOR: Harun**, Ertuğrul**, Ekong**, Titi**, Barış**, Furkan* (Dk.58 Kubilay*), Merter** (Dk.74 Kofi Atta*), Batalla**, Yusuf Erdoğan**, Delarge* (Dk.88 Sinan?), Stancu*

GOL: Dk.51 Yusuf Yazıcı (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Hubocan, Kucka, Uğur (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim