Kongre Kararı Al Derdim

Trabzonspor’da İbrahim Hacıosmanoğlu’nun listesinde yer alan işadamı İbrahim Coşkuner, camia olarak bu tür sonuçlara alışık olmadıklarını beliterek, “Yönetim gerekeni yapmalıdır. 50. Yıl bittiği gibi ondan sonraki birkaç sezonu da kaybedebiliriz” açıklamasında bulundu. Bir basın açıklaması ile gelinen noktayı özetleyen Coşkuner şunları söyledi: “Ben daha önce Metin Atasoy ve son kongrede de İbrahim Hacıosmanoğlu’nun listesinde yer aldım. Biz kazanmış olsaydık ve aynı sonuçlar olmuş olsaydı ben başkana, ‘Kongre Kararı Al’ derdim. Alsa da almasa da ben istifa ederdim.” 

Şu An Bir Yangın Var

“Kolay kabul edilebilir durumlar değil yaşadıklarımız. Sorunlar artık yumak haline gelmiş ve büyümüş. Tek başına teknik direktörün gitmesi de çözüm değil. Olan Trabzonspor’un geleceğine oluyor. Ersun Yanal’ın sözleşmesinde tazminat maddesi var mı yok mu bilmiyorum. Eğer tazminat maddesi varsa yazıklar olsun. Ben bu yönetimdeki arkadaşlara, Ersun Yanal ile 1 yıllık anlaşın dedim. Görün, bakın ona göre devam edersiniz. Şu anda bir yangın var; yangını söndürelim sonra başkanı ve yönetimi kıyasıya eleştirelim. Hatta olağanüstü kongre kararı alması için baskı da yapalım.”

“Trabzonspor, tıp fakültesi değil”

“Muharrem bey’le eski tanışırım. Akıllı bir işadamı ama burası Tıp Fakültesi değil. Futbolu bilen adamlara danışması lazım. Özkan Sümer’e, Özyazıcı, Ali Kemal Denizci gibi değerlerimize sırtımızı dönme hakkımız yok. Başkan futbolu bilmediği gibi, futbolu bilenleri de yanından uzaklaştırmış. Artık bu sezon geçmiştir. Bari gençleri kazanalım. 1 milyar civarında borçtan söz ediliyor. Sayın başkan ile yarıştık, onlar kazandı. Kendisine, yapacağın şeyleri vaadet dedim. O yapamayacaklarını vaad etti. Celil Hekimoğlu de Metin Atasoy da doğruları söyledi seçilemedi. Demek ki olmayan şeyleri söyleyenleri seçiyor Trabzon. Başkan kulübü tek başına yönetiyor. İyi düşünceleri de yanlış olanları da dinlemiyor. Kendi çalıp kendi oynuyor. Trabzonspor, onu bilenlerle yönetilir.”

Trabzonspor Halka Açılmalı

“Camiada iç barış yok. Kongrelerde birbirine düşman olan gruplar var. Trabzonspor mağlup olunca sevinenler var. O zaman o eski ruhunu kaybettik. Siyaseti kullanalım ama onun emrine girmeyelim. Böyle başkanlar ve yönetimler gelmeli. Eski parayla 1 katrilyon borçtan söz ediliyor. 8 milyonluk bir camiada bu borç kapanır. Trabzon’da delege ağaları var. Bu ağaların dedikleri oluyor. Kulübü bu ağalardan kurtarmak için tüzük kongresi gerekiyor. Trabzonspor’u halka açmamız lazım. Fenerbahçe’nin 1 milyon üyeli kulüp hedefini Trabzonspor başarabilir. Kişilerin hegomanyasından kurtarmak için Trabzonspor’u halka açmamız şart.” 
 
Editör: TE Bilisim