Hekimoğlu Net Konuştu
 
2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden temsilcilerimizden HekimoğluTrabzon FK kulüp başkanı Celil Hekimoğlu tesisleşme ve kulübün hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Kulübün sosyal medya hesabında yayınlanan açıklamalarda misyonları hakkında samimi açıklamalarda bulunan Hekimoğlu, uzun vadeli hedeflerinin olduğunu ve Trabzonspor’un gölgesinde yeşeren bir çınar olmayı hedeflediklerini dile getirdi.
 
İyileştirme Yaptık
 
Son 10 yıldır Trabzon’da tesisleşme noktasında fizibilite çalışması yaptıklarını ifade eden Hekimoğlu, “Trabzon’da yer bulmak gerçekten çok zor. Burası takriben 30 dönümlük bir arsa. Burası da zamanında inşaat yasağı olan bir yerdi.Ama burada çok ciddi fiziki iyileştirme yaparak burayı tesisleştirebildik. 30 yıllığına kiraladık. Biz de 1  yıl gibi bir sürede gece gündüz çalışarak bu tesisi yetiştirdik. Altyapıda ufak eksikliklerimiz var: O da 10 15 gün sonra sona erecektir” dedi.
 
Oyuncu Yetiştireceğiz
 
Hedefimiz tamamen oyuncu yetiştirmek odaklı. Bizim iki sahamızı altyapıya ayırdık, 1 tanesi profesyonel takıma ayırdık. Buradaki hedefimizi gösterebilmek açısından böyle bir oluşuma gittik. Hem kendi kulübümüzün geleceğini oluşturabilmek, hem de naip olursa Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek istiyoruz. Artık paraylatransferle bu işler olmaz. Tamamen oyuncu yetiştirme odaklı bir tesisleşmeye gittik” şeklinde konuştu.
 
Türk Futbolunun Hali Ortada
 
Hekimoğlu, “Sporcunun her türlüimkanınısağlamaya çalıştık. Saunadan, şok havuzuna kadar eksiksiz bir tesis oluşturmaya çalıştık. Tesisleşme noktasına özen gösterdik” dedi. Kısa vadeli hedefleri dillendirmenin yanlış olduğunu vurgulayan Hekimoğlu, “Bizim uzun vadeli hedeflerimiz var. Acele etmeyeceğiz. Yavaş yavaş gideceğiz. Temelleri sağlam atacağız. Türk futbolunun gittiği nokta ortada. Bütün kulüplerimizin hepsi sıkıntılar içerisinde” şeklinde konuştu.
 
Her Adım Planlandı
 
Her bir adımlarını planladıklarının altını çizen Hekimoğlu, “Bizim ilk adımımız 3. Lig’den bir takım aldık. Sonrasında şampiyon olmamız gerekiyordu ve çıktık. Şimdi ille şampiyon olmamız lazım demiyoruz. Biz bugün tesisleşmemizgerekliğini ifade ettik. Çünkü tesisleşmeyen bir kulüp şampiyon olamaz. Temellerizayıf olur. Şimdi tesisimizi de yaptık. 3’üncü adımımızı da yerine getirdik. Bundan sonra artık oyuncu yetiştirmek lazım” ifadelerini kullandı.
 
Hedef Play-Off
 
Uzun soluklu hedeflerinin PTT 1. Lig olduğunu ifade eden Hekimoğlu, “Ama bu, bugün yarın olabilecek bir hedef değil. Herkes bunu soruyor, ama yok. Artık kendi bütçemizle, kendi oyuncularımızla bir şeyler yapmak, başarılı olmak istiyoruz. Benim bu sene 2. Lig’de şampiyon olmak gibi bir hedefim yok. Ama tabiki hedefsiz takım olmaz. İlk 5’e gitmek istiyoruz. Play-Off oynayarak ilk 5’te mücadele etmek istiyoruz” dedi.
 
1 Lira Borcumuz Yok
 
Hekimoğlu, “Play-Off oynarken sonucunda şampiyonluk olacaksa takımıma şampiyon olmayın da demem.O zaman sonuna kadar gidin derim. Ama illa şampiyon olmak için bütçeler yaratmadık. Biz orta seviyeli bir takımın bütçesinden daha da düşük bir bütçeyleoluşuma gittik. Çünkü Hekimoğlu Trabzon kulübünün 1 lira borcu yok. Her bir adımımızı planlayarak atmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Alman Ekolü Gibi Geleceğiz
 
Hedefler doğrultusunda çalışmalarına devam edeceklerini ifade eden Hekimoğlu, “Yoksa bugün tamam hemen başarılı olalım 1-2 sene sonra 1. Lig’e çıkarız diye açıklamalarda bulunur, hatta bu dediğimizi yaparız. Ancak sonunda ne olacak 30 milyon dolar borç. Ondan sonra faiz kredi çekeceğiz. Ancak bu doğru bir adım değil. Misyonumuzdan amacımızdan uzaklaşmış oluruz. Biz temelleri sağlam Alman ekolü gibi gelmek istiyoruz.
 
Acelemiz Yok
 
“Temelleri sağlam ekonomisi sağlam, yavaş yavaş ama en tepeye çıkmak istiyoruz” diyen Hekimoğlu, “Çünkü uzun vadeli planlama yapmadan kısa vadeli hedeflere koşarsak, sonumuz hüsran olur. Biz acele etmeyeceğiz. Acele edecek bir durumumuzda yok. Zaten, Trabzon’da Trabzonspor var. Biz de Trabzonspor’un arkasında yardımcı güç olmak istiyoruz. Belki ilerleyen yıllarda buradaki tesislerden Trabzonspor’a oyuncuvermek istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Öncelik Trabzonspor
 
Trabzonspor’a oyuncu yetiştirmek istiyoruz derken bazı insanlar bana inanmıyor. Ama bu benim samimi düşüncelerimdir. Buradan Trabzonspor’a destek vermeyi hedefliyoruz. Bizim hedefimiz bu. Trabzonspor’un gölgesinde yeşeren bir takım olmak istiyoruz.
Editör: TE Bilisim