Burak da Heyecanlı

Macaristan kampının son gününde takımı ziyaret eden Başkan Usta, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Başkan Usta, Burak Yılmaz'ın Türkiye'ye dönme durumunun olabileceğini belirterek, “Biz Burak ile aslında belirli bir süre önce acaba olabilir mi, böyle bir ihtimal var mı diye görüşmeler yapmaya başlamıştık. Oynadığı kulüple de görüşmeler yapıyorduk. Şimdilik söyleyeceğim net şey şu, Çin kulübü ile anlaşabilirsek Burak bizde olacak. Yani biz Burak ile 3 aşağı 5 yukarı anlaştık. Kulüple de görüşüyoruz. Onlardan da haber bekliyoruz. 

Akyazı’nın Açılışı

Bütün amacımız en kısa sürede kulübüyle anlaşmak. Diğer konular aramızda halledebileceğimiz konular. Aslında bu yönelim biraz da stadın açılışıyla başladı. Burak, Trabzon'a gelmek istiyordu, ben onu özellikle davet etmiştim. Taraftarı selamlamak için çim zemin üzerine beraber çıkmıştık. Orada da 'hadi Burak bu işi tekrar yapar mıyız?' diye konuşuyorduk. Gerçekten Trabzonspor'da olmak istiyor. Çok heyecanlı, çok istekli. Umarım kulübüyle de anlaşırız bu işi bitiririz. Kulübüyle anlaşmamız durumunda bu transfer kesin. Oyuncuyla aramızda bir sorun yok. Şimdi sadece kulübüyle ilgili durumu bekliyoruz.”

Kaynak Aranıyor

Kulübün 50. yılında görkemli bir kadro kurmanın planlarını yapan Başkan Usta, Burak Yılmaz’ı da ‘efsane kadronun’ bir parçası yapmak arzusunda. Bu durum, Trabzon’da adeta yeniden doğan, krallık yaşayan golcüyü de fazlasıyla heyecanlandırırken şehrin yıldız oyuncuya ilgi göstermesi Burak’ı çok mutlu etti. Çin ekibine özetle, “Biz Burak Yılmaz’ı, Burak Yılmaz da bizi istiyor. Her türlü (Satın alma, kiralama, satın alma opsiyonlu kiralama) taleplerinizi bekliyoruz” mesajı iletildi. Başkan Muharrem Usta, Burak Yılmaz transferi için hem bonservis hem de oyuncuya ödenecek ücret konusunda kaynak arayışına girdi. Burak Yılmaz da Beijing Guoan’dan kazandığı 6 Milyon Euro’dan fedakarlık yapacak. 
 
Editör: TE Bilisim