Parmak’a Gösterilen Kart Hatalı
 
Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig Cemil Usta Sezonu’nun 11.haftasında dün akşam sahasında Aytemiz Alanyaspor’u konuk etti. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir maça çıkan Bordo-Mavili ekip uzun süre 10 kişi oynamasına rağmen müsabakayı 1-0 kazanmayı bildi. Sosa, Obi Mikel ve Sturridge gibi yıldızlardan yoksuk sahaya çıkan Bordo-Mavili ekip, 25.dakikada Abdulkadir Parmak’a gösterilen kırmızı kart sonrası sahada 10 kişi kaldı. Ancak Parmak’a çıkarılan kırmızı kart büyük bir tartışma yarattı. Üstelik, müsabakanın 6.dakikasında Abdulkadir Parmak’ın ceza sahası içinde düşürülmesinde hakem Abdulkadir Bitigen net bir penaltıyı da es geçti. Karşılaşmanın ilk 45 dakikası golsüz eşitlikle sona erdi.
 
Hosseini Bir Attı Bir Kaçırdı
 
Bordo-Mavili ekip, ikinci yarıya çok daha hırslı çıktı. 10 kişi oynamasına rağmen Alanyaspor kalesinde gol arayan Trabzonspor, 64.dakikada kullanılan köşe atışında Djalma’nın elle oynaması sonrası penaltı kazandı. VAR incelemesi sonrası penaltı kararı onaylandı. Penaltıyı Hosseini 67’de gole çevirdi ve Trabzonspor 1-0 öne geçti. Golden bir dakika sonra Alanyaspor Cisse ile gole çok yaklaştı, Novak topu çizgiden çıkararak mutlak golü önledi. Müsabakanın 83.dakikasında köşe atışında Fernandes dirseği ile Hüseyin’i engelledi. VAR uyarısı sonrası Trabzonspor penaltı kazandı. Ancak bu kez Hosseini penaltıdan yararlanamadı. Bordo-Mavili ekip zorlu müsabakayı 1-0 kazanarak zirve yarışı yolunda çok önemli bir galibiyete imza attı.
 
STAT: Şenol Güneş SK MP
 
HAKEMLER: Abdulkadir Bitigen*, Ekrem Kan*, Serkan Ok*
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Pereira***, Hüseyin Türkmen***, Campi***, Novak***, Hosseini***, Kamil Ahmet*** (Dk.88 Doğan**), Abdulkadir Parmak***, Yusuf Sarı*** (Dk.78 Ahmet Canbaz**), Nwakaeme***, Sörloth*** (Dk.90 Serkan Asan*)
 
AYTEMİZ ALANYASPOR: Marafona**, Onur* (Dk.77 Yacine Bammou*), Welinton**, Tzavellas**, N’Sakala**, Ceyhun* (Dk.58 Djalma*), Siopis* (Dk.88 Salih*), Efecan**, Fernandes*, Bakasetas**, Cisse**
 
GOL: Dk.67 (P) Hosseini (Trabzonspor)

SARI KARTLAR: Pereira, Uğurcan, Nwakaeme, Hosseini (Trabzonspor), Fernandes, Tzavellas, N’Sakala (Alanyaspor)
 
KIRMIZI KARTLAR: Dk.25 Abdulkadir Parmak (Trabzonspor), Dk.81 Fernandes (Alanyaspor)
Editör: TE Bilisim