Üye Aidatı 150 TL Oldu

Kulübün maddi durumu ile ilgili yapılan açıklamalar sonrasında kulüp aidatının yükseltilmesi konusu görüşüldü. Bu sırada yaşanan görüş ayrılıkları salondaki havanın gerilmesine sebep oldu. Kulübün üye aidatları değiştirildi. İlk üyelikte alınan 500 TL'lik ücret 1200 TL'ye çıkartılırken yıllık aidat ise 150 TL oldu. 

Borç 776 Milyon TL

Bu arada borcu 1 Milyar TL’ye yükselen Bordo-Mavili Kulüpte yönetimin ibra edilmesinin ardından salonda alkış seslerinin yükselmesi dikkatlerden kaçmadı. Kulübün borcu da gelirleri, giderleri ve borcu da açıklandı. Buna göre Toplam Gelir: 247 Milyon 645 Bin 707 TL, Toplam Gider : 275 Milyon 620 Bin 710 TL, Kısa vaadeli banka borcu: 106 Milyon 511 Bin TL, Uzun vaadeli banka borcu: 419 Milyon 459 Bin TL, Kısa vaadeli toplam borç: 418 Milyon 815 Bin 980 TL, Uzun vaadeli toplam borç: 529 Milyon 605 Bin 035 TL, Brüt toplam borç 948 Milyon 420 Bin 15 TL, Net borç: 776 Milyon TL.

Aidat Tartışması

Trabzonspor Genel Kurulu’nda aidat ücretleri ile ilgili teklifler geldi. Trabzonspor Divan Başkanu Ali Sürmen, “Denetleme Kurulu, 26 bin 446 olarak açıklandı. Biz diyorduk borç bu kadarsa Trabzonspor camiası genel kurula gelir yönetim kurulundan öğrenir. O nedenle bu salonun küçük olacağını düşündük. Biz bu üyeleri, seçimden seçime gelsin oy kullansın diye mi yapıyoruz? Ya da birileri aidatlarını yatırsın gelsin. Bugünlerde çok kullanılıyor ya aklını kiraya vermek. Bu aklını kiraya vermektir. Duyarlı Genel Kurul burada. Biz 2009'da tüzüğü geçirmek istediğimizde bu aidat yüzünden tüzüğü geri çekmek zorunda kaldık. Yönetim Kurulu şimdi bir tüzük tadilatı hazırlığı yapıyor. Orada rakamlarla ilgili bazı düşünceleri var bizlerle paylaştılar. 

Bizim daha önce hazırladığımız taslakta bazı düşüncelerimiz vardı. Trabzonspor üyesi olmak herkesin hakkıdır ama duyarlıysa hakkıdır. Duyarlıysa Trabzonspor'a ayda 10 TL verme gibi tereddütü olur mu? Bir siyasi partiye gidenler, her hangi bir derneğe girenler orada dernek için ne yapacağım diye şaşırıyor. Tüzük tadilatında farklı uygulamalar getirilebilir. Ama gelin bundan sonra Trabzonsporluluk gururunu kartını tayıp her tarafta bunu ben Trabzonsporluyum diye övünecek üyeler girişte fazla para versinler. Biz bu nedenle yönetimin şimdi yönetimin bir önerisi olursa Genel kuruldan ricam desteklenmesidir” dedi. Genel Kurul'da okunan önerge kabul edilerek Trabzonspor'a üyelik giriş ücreti 500 TL’den 1200 TL’ye aidat ücreti de 60 TL’den 150’ye TL’ye yükseltildi.

Mehmet de İstiyor

Sezon başında Trabzonspor ile sözleşmesi biten ve Fenerbahçe’ye transfer olan Mehmet Ekici, Bordo-Mavili Kulübe dava açtı. Uyuşmazlık Çözüm Kurulu’na başvuru yapan Mehmet Ekici alacaklarının ödenmediği iddiası ile 2 milyon 317 Bin TL’yi Bordo-Mavili kulüpten talep etti. Bordo-Mavili kulüp tarafından davaya cevap verildi. İki taraf arasında süren alacak davası devam ediyor.

Teofilo davası

Trabzonspor, Arjantin Kulübü Racing Club’a transfer olan Teofilo Gutierrez’den doğan alacağının ödenmemesi sonrasında CAS’a Başvuru yaptı. CAS’a yapılan başvurunun sonucunda CAS başvuruyu Trabzonspor lehine sonuçlandırdı. CAS kararına göre 400 bin dolar alacağı Trabzon’a ödenecek. Trabzonspor alacağın icrası için Arjantin’de bir avukat ile anlaştığı bildirildi. Davanın Arjantin’de tanınması ve icrasının sağlanması için çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Aykut ne kadar istiyor?

Trabzonspor’un dün gerçekleştirilen Mali Genem Kurulu’nda dağıtılan kitapçıkta 150 dava dosyası olduğu belirtildi. Bu 150 dava dosyasının içinde Bordo-Mavili eski oyuncu Aykut Demir’in de Trabzonspor’a haksız fesihten ötürü dava açtığı görüldü. Türkiye Futbol Federasyonu Uyuşmazlık ve Çözüm Kurulu’na açılan davada Aykut Demir, sözleşmenin Trabzonspor tarafından haksız yere feshedildiği ileri sürerek alacak ve tazminat olarak 5 Milyon 542 Bin 34 TL’nin kendisine ödenmesini istedi. Trabzonspor’un davaya cevap verdiği ve yargılamanın sürdüğü bildirildi.

584 yeni üye

Trabzonspor Kulübü Denetleme Kurulu, tüzüğün 12. maddesi gereğince 1 Ocak ile 30 Eylül tarihleri arasında başvuran 584 kişinin üyeliğinin kabul edildiğini belirtti. 30 Eylül 2017 tarihinden itibaren derneğe üye sayısının 26 bin 446 olduğu açıklandı.

 ‘Toplu aidat ödemelerinin önüne geçilmeli’

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği (TSFAD) Başkanvekili Nurettin Balaban, Trabzonspor Mali Genel Kurulu ile ilgili basın açıklaması yaptı. Aidatını yatına 7 bin üyeden yalnızca 300-400 kişinin Mali Genel Kurula katılmasından ötürü son derece üzüntü duyduğunu söyleyen Balaban, “Ömrümün 45 yılını isteyerek ve severek futbola adayan bir futbol adamı olarak, Genel Kurul üyeliğimin de şahsıma vermiş olduğu sorumluluktan ötürü bu açıklamayı yapma gereği duydum. Trabzonspor’u 4 büyük kulüpten biri haline getiren Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer ve Şenol Güneş’i bir tarafa koyuyorum. 

Trabzon'da sayısı 1.000’e yaklaşmış futbol antrenörlerine güvenmeyip A takımın başına 3.kez getirilen antrenörün farkı ve ayrıcalığını, scout ekibi ile alt yapıya dışardan ne amaçla teknik adam getirildiğini, katkılarının ne olduğunu, maddi ve manevi zararın nelere mal olduğunu ifade etmek için genel kurula katıldım. Ancak salonda 7 bin üye yerine 300-400 genel kurul üyesi görünce hayal kırıklığına uğradım. Trabzonspor'un kurtuluş reçetesi kendine ait bir felsefesinin yasal hale gelmesi gerekiyor. Toplu aidat ödemelerinin mutlaka önüne geçilmeli. Aksi taktirde önemli mazeretleri dışında Trabzonspor'un Mali bütçesinin hızla batmaya doğru gittiği bir süreçte bugünkü resmi daha çok görürüz” dedi.
Editör: TE Bilisim