Geçtiğimiz yılki kadrosundan sadece Yusuf Yazıcı ve Rodallega’yı kaybeden ve yapılan birçok transfere rağmen bu oyuncuların yerlerini dolduramayan bordo-mavililer, en büyük darbeyi de sakatlıklarla yaşadı.
Ebukan, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Sarı’nın sakatlığı ile özellikle hücumda büyük darbe yiyen bordo-mavililer, alternatifsiz kadrosu ile gelecek için de güven vermiyor. Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman da zor bir süreçten geçtiklerini belirtirken, “Sizi ileri taşıyabilecek 3 oyuncunuzu kaybedince tabi ki bir şey değişecek. Biz geçen sene oyun hattımızdan santrforu da saydığımızda 4 oyuncudan mahrumuz. Bunlar hepsi topla süratli oyunculardı. Bu özellik bizi karşı kaleye daha kolay götürüyordu” diyerek içinde bulundukları durumu ortaya koydu. 

Geçen seneye oranla sıkıcı bir oyun oynayabileceklerini de söyleyen Karaman, “Transfer dönemine kadar sağlıklı bir şekilde getirmeye çalışacağız. Bir oyuncunun hızı yoksa ona bir ayda hız veremezsiniz. Özellikle kısa dönemde Abdülkadir Ömür ve Ekuban gibi topla hızlanan, rakibe hücum anlamında bilinmezlik sunan oyuncular gitti. Şimdi maalesef ön tarafta arzu ettiğimiz rakibi zorlayıcı pozisyonlar olmayınca, daha gidip gelen bir oyun oluyor. Savunmamızın da konsantrasyon kaybı olabiliyor” dedi.

Birbirlerini Tamamlıyorlardı

Takımdaki oyuncuların özelliğinin başka özellikteki arkadaşların özellikleri ile anlam kazandığını da söyleyen Karaman, “Dünyanın en güzel heykellerinden birer parça alıp toplasanız bile arzu ettiğiniz sanat eseri ortaya çıkmaz. Abdülkadir Ömür hücuma çıkıyordu, Ekuban top saklıyordu. Nwakaeme rahatlıyordu. Anlıyorsanız böyle, anlamıyorsanız hoca çalıştıramıyor dersiniz. Biz yine elimizden geleni yapıyoruz, en iyi şekilde çalışmaya çalışıyoruz” dedi. Karaman, Sturridge’nin zamana ihtiyacı olduğunu ve güçlenmesi gerektiğini de söyledi.

Editör: TE Bilisim