“Aziz Yıldırım’ın TFF’yi sürekli tehdit ettiğini söyledim. Beşiktaş maçında da kameralara yakalandı. Ama yine PFDK’ya sevkedilmeyecek”

“Türk futbolu adil yönetilmiyor. Trabzonspor’a karşı bir çete var diyorum, benden belge istiyorlar. Kurullar var, görevliler var. Araştırılsın.”

““Deniz Ateş Bitnel de itiraf etti. Neden Bitnel’e ceza verildi? Sussun diye. Bunu ulusal basın da dile getirmedi.”

Bu Röportaj Ses Getirir

Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Aşçıoğlu, gündemi sarsacak açıklamalar yaptı. Dünyada eşi benzeri olmayan şekilde PFDK’ya sevkedilen ve aldığı cezalarla yönetim kurulu üyeliği bitirilme noktasına getirilen Aşçıoğlu, TAKA’ya konuştu. Trabzonspor’a kurulan kumpasın aynı şekilde kendisine kurulduğunu öne süren Aşçıoğlu, Türkiye’de futbolun adil yönetilmediğini açık bir şekilde seslendirdi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın açıklamalarına cevap verdiği günden bu yana kendisinin üzerine gelindiğini söyleyen Aşçıoğlu şöyle devam etti;

Yıldırım Herkese Hakaret Etti

“Benim aldığım cezanın hukukta böyle bir karşılığı yok. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, televizyona çıkıyor, 2 saat 48 dakika Trabzonspor’a, Galatasaray’a ve Bursaspor’a hakaret ediyor. Normal olarak Aziz Yıldırım, Disiplin Kurulu’na sevkedilmesi gerekiyor, ama sevkedilmiyor. Ben de ‘Sus’ diye bir beyanat veriyorum. Bu beyanatımdan ötürü beni PFDK’ya sevkediyorlar ve bana haksız bir ceza veriliyor. Beni sevkettikleri için Aziz Yıldırım’ı da mecburen disipline sevkediyorlar. Bana gereksiz bir ceza verildiği için, milli maç öncesi Mustafa Çağlar’a ‘Demirören benim elimi sıkmasın, ona selam vermeyeceğim” diye mesaj attım. 

Hakaret Ve Kötü Laf Yok

Başkaları da selamlaşmadığımızı görmesin. Mantığım bu. Bu mesaj suçmuş gibi, disipline sevkediliyorum, milli maç kafilesinden çıkarılıyorum ve mesajdan ötürü ceza alıyorum. Hakaret ve kötü laf yok. En son iş çığrından çıkıyor. Bütün aldığım cezaların karşılığına bakıldığında Aziz Yıldırım’la alakalı olduğu görülür. Aziz Yıldırım ile kişisel bir problemim yok. Ben TFF yönetim kurulu üyesi isem, Türk futbolunun adaletli yönetilmesini istiyorum. Bundan başka bir isteğim yok. 

Trabzonspor’un Günahı Neydi?

Trabzonsporlu yöneticiler geçen yıl toplam 9 sene ceza alıyor. Ama Aziz Yıldırım, Başakşehir maçında soyunma odasında Cüneyt Çakır’a küfrediyor, hakarat ediyor. Kamera görüntüleri var, gözlemci raporu var. İşi örtbas ediyorlar. Aziz Yıldırım’ın sevki bile yapılmıyor. O zaman Trabzonsporlu yöneticilerin günahı ne? Kamera görüntüleri ve gözlemci raporuyla ceza verdiler Trabzonspor’a. Aziz Yıldırım konusundaki raporu görmek istediğimi söyledim. ‘Hukuktan sorumlu değilsiniz, göremezsiniz’ diyorlar. 10 aydır bu raporu görmeye uğraşıyorum.”

TFF’yi Tehdit Ediyor

“Toplantılarda sürekli gündeme getiriyordum. ‘Aziz Yıldırım TFF’yi tehdit ediyor. Ne açığınızı gördü de bu tehditlere ses çıkarmıyorsunuz’ diye. Bunu söylediğim için de ceza alıyordum. Ama Beşiktaş ile oynadıkları maçta kameralara yakalandı. Yine TFF’yi tehdit etti, ‘Savaş başlayacak’ dedi. Ama yine PFDK’ya sevkedileceğini düşünmüyorum.”

“Çete Var” Diyorum, Belge İstiyorlar

“Beni saf dışı bırakmaya çalışıyorlar. Geçen sene TFF toplantısında Trabzonspor üzerinde manipilasyon yapıldığını söyledim. Burada bir çete var. Çetenin lideri de Serdar Çakır ile Cüneyt Çakır’dır. Bana da verdikleri cevap; Belgeni göster. Trabzonspor’a geçen yıl kumpas kuruldu. Cüneyt Çakır’ın görevden alınması gerektiğini söyledim. TFF’nin kurulları ve görevlileri var. Arasın bulsunlar. TFF’de görev yaptığın için bunu dışarıda söyleyemezsiniz. İçeride kavgamızı verdik. Şimdi neden konuşuyoruz. Artık ok yaydan çıktı. Halen yönetim kurulu üyesiyim. Beni genel kurul seçti. Beni görevden kimse alamaz, genel kurul alır. Seçimle gelen seçimle gider.”

Bitnel’e Neden Ceza Verildi?

“Deniz Ateş Bitnel de itiraf etti. Neden Bitnel’e ceza verildi? Sussun diye. Bunu ulusal basın da dile getirmedi. Yerel basın da bunun üzerine gitmedi. Benim basında öne çıkmak gibi öngörüm yok. Konu Trabzonspor ise yerel basın bunu ele alması gerekir. Beni tekrar disipline verdiler. Yine verecekler. Size konuştuğum için yine verecekler. Muhtemelen Cüneyt Çakır da beni mahkemeye verecek. Çete olduğunu TFF yetkilileri de kabul etmiştir. Trabzonspor’a haksızlık yapıldığını başkan da dahil herkes kabul etmiştir.”

Türk Futbolu Adil Yönetilmiyor

“Daha önce de İbrahim Usta’nın istifasını istediler. İbrahim Usta istifa etmedi. Şimdi benim istifam isteniyor. Ben de istifa etmiyorum. Ben mücadeleme devam ediyorum. Ben bu TFF’ye seçimle geldim, seçimle giderim. Değil Trabzonspor’un bütün kulüplerin adaletli yönetilmesini istiyorum. Beni Trabzonspor, Türk futbolunu adaletli yönetecek diye gönderdi. Türk futbolu adaletli yönetilmiyor. Benim hiçbir takımı tutmamak gerekiyor. Öyle de yapılıyor. Trabzonspor’un Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin hakkı yense hakkını korurum. 

Doğruları Söylemek Zorundayım

“TFF’de yönetici olmanın gereği takım taraftarı gibi davranmamaktır. Ama bu demek değildir, gönlümdeki takımın hakkının yenmesine göz yumacağım. Ben Trabzonspor aşığı birisiyim. Ama Türk futbolu adaletli yönetilmiyor. Taraflı yönetiliyor. Trabzonspor’u nasıl kumpasa getirdiyseler beni de kumpasa getiriyorlar. Ben doğruları söylemek zorundayım. Beni saçma bir mesaj üzerinden disiplin kuruluna sevk ettiler.”

Trabzonspor Yönetimine Kırgınım

“Bu süreç içerisinde Trabzonspor Başkanı ve yönetimi benim için bir beyanat verdi mi? Ben Trabzonspor’u temsilen orada duruyorum. Neden bir açıklamaları olmadı? Mesaj ile ceza mı verilir? Ben Trabzonspor’un haklarını korumak için Aziz Yıldırım’a cevap verip ceza alıyorum, yine Trabzonspor yönetiminden ses yok. Trabzonspor Başkanı ve yönetimi TFF’ye geliyor. Beni neden aramıyorlar? Bir ekip olamadık. Trabzonspor Başkanı kötüdür anlamı çıkmasın. Ama Trabzonspor Kulübü’nün yönetimi beni yalnız bıraktı. Ben yalnız da mücadele ederim. Trabzonspor camiası benim yanımda olmadı. Dargın değilim, ama camiaya kırgınım. Aziz Yıldırım, kendi temsilcisiyle her yere gidiyor.”

TFF 3’ten Büyüktür

Kendimi TFF’de Avrupa Birliği’ndeki Türkiye gibi hissediyorum. TFF’de 3 kişiyle ve 3 kulüple Türk futbolunu yönetmeye kalkıyorlar. Türk futbolunu yönetmek 3’ten büyüktür. Kendimi, Avrupa Birliği önünde ‘Dünya 5’ten büyüktür’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi hissediyorum. 

YAHYA KARABİNA
 

Editör: TE Bilisim