Trabzonspor Başkanı Ağaoğlu siyasi söylemlere cevap verdi
 
Ağaoğlu, “Ben sporu kullanarak siyasete girmek istesem 40 yıldır çoktan girerdim. Siyaset mi spora girdi yoksa spor mu siyasete girdi? Bana saydırmayın, kulüpler de yöneticilik yapıp siyasete girenlerin sayısı çok fazla. Ben kulübün bekası için önceki yönetim döneminde Hikmet Sami Türk’ün Koray Aydın’ın Mesut Yılmaz’ın kapısına gittim. Bu kadar yükün altına inanç uğruna girdim. Bu kolay bir yük değil. Şikayet etmiyorum ama bunu kolay algılamayın” dedi.
 
305 Milyon Lira Ödeyen Kulüp Haline Geldik
 
Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi Nizamettin Algan toplantı salonunda gerçekleştirilen 44. Olağan Divan Genel Kurul toplantısında Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu Trabzonspor’un borcundan transfer çalışmalarına, UEFA yaptırımlarından gelecek planlamalarına kadar bir çok konuda açıklamalarda bulundu. Trabzonspor’un önemi hakkında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “Trabzonspor sevdası, bu coğrafyada çocuk ana rahmine düştüğü an oluşmaya başlayan sevdadır. Böylesine sevdalı olan bu şehre ve gençlere çok büyük bir borcumuz var” dedi.
 
1 Yıllık Bütçenin Yüzde 40 Fazlası
 
Trabzonspor’un borcu hakkında açıklama yapan Ağaoğlu, “Yönetimi devraldığımızın gün 892 milyon TL borcumuz vardı. Bugün itibariyle 1 Milyar 88 milyon TL’ye ulaşmış durumda. Buna rağmen 1 yıllık süreci 90 milyon lira kar ile kapattık. Bu borcun içerisinde 395 milyon lira faiz ve kur farklı gider var. 395 milyonu faiz olarak yansıdı. Bu rakam Trabzonspor’un 1 yıllık bütçesinin yüzde 40 üzerinde. Biz hayatımızı sürdürebilecekken 305 milyon lira kur farkı ve faiz ödeyen bir kulüp haline gelmişiz” ifadelerini kullandı.
 
Taraftar Trabzonspor’a İnandı
 
Mağazacılık anlamında da başarılı bir süreç geçirdiklerini ifade eden Ağaoğlu, “Mağazacılıkta tarihimizde ilk defa 102 bin adet forma satışı gerçekleştirdik. Yıldız denilen oyuncularıyla vedalaşmış bir kulüp. ‘Yıldız gelirse ürün satışları, reklam yükselir’ dediler ama forma satışlarımız bize çok daha farklı bir şey söyledi. Demek ki Trabzonspor taraftarının, insanının Trabzonspor’a bakış açısı farklı, görmek istediği Trabzonspor farklı. Trabzonspor gibi sahada mücadele eden takımı gördüğü zaman takımına destek verdiğini gördük. Keza bunu 25 bin seyirci ortalamasıyla da gördük” şeklinde konuştu.
 
Bu benim hayalimdi
 
Trabzonspor’un altyapıya dönüşünün mecburiyetten olduğu söylemlere sert çıkan Ahmet Ağaoğlu, “Bakın mecburiyetten altyapıya dönmedik. Konuşma tutanaklarımıza bakın. 1990lı yıllardan beri Ahmet Ağaoğlu’nun hayalidir altyapı.  Altyapıya yapılan ve yapılacak olan yatırımlar yeterli mi değilş modern mi değil.  Trabzonspor gerçeği altyapıysa , bu gerçeğe yatırım üst düzey olmalıdır” dedi.
 
Trabzonspor eski Trabzonspor değil
 
Trabzonspor'un Galatasaray karşısında kaybedilen 3-1’lik karşılaşmaya dikkat çeken Ahmet Ağaoğlu süreç hakkında açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, “O maçı kazansaydık bugün şampiyon Trabzonspor’du. 17 yaşındaki oyuncumu yetiştirip adaletine teslim ediyorum sen katledemezsin orada. Kimseye önümüzü açın demedik sadece tıkamayın biz gideceğimiz yola gideriz. Ama bunu yapanların yanına kar kalamadı. TFF ve MHK duyarlı davrandı. İlk defa MHK istifa etti.
 
TFF maç vermedi. Eskiden futbolun baronu olduğunu ifade eden şahsıların yayıncı kuruluş üzerinden manipülasyon yapmasına rağmen maç alamadı. O programın o bölümünü izlemesini rica ettim. Siz yayıncı kuruluşsunuz. Bu tür manipülasyonların içine giremezler. Bunu CEO’ya söyledim. Trabzonspor eski Trabzonspor değil. Sadece 79 sarı kart görerek kırmızı dahi olmayan sportmenlik dışı kart görmeyen. Başımız dik omuzlarımız arkada, takımımızla gurur duyan bir kulübüz” ifadelerini kullandı.
 
10 Güne Kadar Sonuçlanır
 
UEFA süreci hakkında açıklamalarda bulunan Ağaoğlu, “2018 yılında 5 milyon Euro taahhüt edilmiş önceki yönetim tarafından ama gerçekleşen 55 milyon Euro. Kural ihlal edilmiş diye Disiplin Kurulu’na sevk edildik. Ali Koç bizden önce girdi, çıktıktan sonra ‘beni çok sıkıştırdılar sen altyapıyı çok iyi anlat’ dedi. Yapmış olduğumuz savunma neticesinde bizi ceza istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk ederken 7 madde halinde yaptıklarımızı da anlatarak ‘UEFA Kupalarına katılmalarında bir sakınca yoktur’ şeklinde bir tavsiye notuyla sevk ettiler” dedi.
 
Disiplin Kurulu üç şeye dikkat ediyor. Gelir – gider dengesizliğine bakıyor. 5 Milyon Euro demişlerdir, 4.7 milyon Euro’yla sezonu kapattık. Bankalar Birliği’yle 30 Haziran’a kadar yeniden yapılandırmayı imzalamaları halinde ki bu konuda Bankalar Birliği’nden yazı da aldık. Onu da tamamlamış oluyoruz. Bir diğeri de az önce arz ettiğim gibi mevcut uyguladığımız programın devamını talep ediyorlar. Öyle tahmin ediyorum ki 1 hafta 10 gün içerisinde UEFA Disiplin Kurulu cezasını verecek” ifadelerini kullandı.
 
 
 
Editör: TE Bilisim