VAR’a Neden Gitmedin?
 
İlk defa geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası karşılaşmasında başlayan Video Hakem Sistemi’nin artık Süper Lig’de bir hükmü kalmadı. Her geçtiğimiz hafta hakem faciaları gündemden düşmezken Hakem Ümit Öztürk’ün VAR’a gitmemesi akıllara bir kez daha soru işareti getirdi. Öyle ki dün oynanan Galatasaray Trabzonspor karşılaşmasında hakem Ümit Öztürk adeta hakemlik kariyerini bir çırpıda çöpe attı. Dakikalar 18’i gösterdiğinde Onyekuru ceza sahası içerisine girdiği anda yerde kaldı.
 
Ofsayt Var, Penatlı Yok
 
Bu anda hemen penaltı noktasını gösteren ve itiraz eden Bordo-Mavili futbolculara ‘VAR var sakin olun’ demesinin ardından ilk eyyamcılığını gösterdi. Bu arada söz konusu pozisyonda penaltıdan önce Onyekuru’yua atılan topun ofsayt olmasına rağmen VAR odasının uyarısıyla penaltı kararı uygulandı. Skor 2-1’den sonra da Nagatomo hakem Öztürk’e 2 kez İngilizce küfretmesine rağmen hakem kartına başvurmadı.
 
Diagne Ve Nagatomo’yu Atmadı
 
45+2’de ise sarı kartı olan Diagne,gole giden Rodallega’yı arkadan çelme takarak düşürdü. Hakem Ümit Öztürk sarı kartlık pozisyonda Galatasaraylı oyuncuya ikinci sarı karttan kırmızı kartını göstermedi. Karşılaşmanın 52.dakikasında ceza sahasın içerisinde Marcao ceza sahasında Ekuban’ın ayağına bastı. VAR odasıyla iletişime geçen Ümit Öztürk bu sefer VAR’a gidip pozisyonu izledi ama penaltıyı vermedi.
 
STAT: Ali Sami Yen TT
 
HAKEMLER: Ümit Öztürk?, Kerem Ersoy?, Osman Gökhan Bilir?
 
GALATASARAY: Muslera*, Linnes*, Luyindama*, Marcao*, Nagatomo?, Donk*, Ndiaye* (Dk.86 Selçuk?), Belhanda* (Dk.89 Emre?), Feghouli* (Dk.83 Yunus*), Onyekuru*, Diagne?
 
TRABZONSPOR: Arda Akbulut****, Kamil Ahmet****, Hüseyin Türkmen****, Hosseini****, Vahid Amiri****, Zargo Toure** (Dk.46 Abdulkadir Parmak**), Yusuf Yazıcı****, Abdülkadir Ömür****, Nwakaeme****, Ekuban****, Rodallega****
 
GOLLER: Dk.21 (P) Diagne, Dk.44-51 Belhanda (Galatasaray),Dk.30 Rodallega (Trabzonspor) 
 
SARI KARTLAR: Diagne, Donk, Belhanda, Linnes (Galatasaray), Arda (Trabzonspor)
Editör: TE Bilisim