“İstenilen seviyeye geliyoruz”

 “Ersun Hoca’nın ardından Rıza Hoca göreve geldi. Yavaş yavaş istenilen seviyeye geliyoruz. Çok iyi bir ekibimiz var. Ancak bunu sahaya yansıtamadık. Hoca değişikliğiyle birlikte çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Şu an bizim için önemli olan bir seri yakalamak. 2-3 maçlık bir galibiyet serisi yakaladığımız taktirde devamının geleceğinden kuşkum yok.” 

“Çok farklı yerde olurduk”

“Çok şanssız puanlar verdik. Eğer bu puanları vermeseydik şu an başbaşka şeyler konuşuyor olacaktık. Gerçekten kaliteli bir ekibimiz var. Çok ufak nüanslar var. Bu puan kayıpları bizim moralimizi bozdu. Ancak bunu en kısa zamanda düzeltmek bizim elimizde. Üzerime düşeni sahaya yansıtarak bunu telafi edeceğiz.” 

“Duygularımızı dışa vurmam”

“Ben çok duygularımı dışa aktaran biri değilim. Trabzonspor’a geldiğimden itibaren her türlü sorunu iç dünyamda çözmeye çalıştım. Trabzonspor’da başlayan kariyerim hatta tüm hayatım boyunca ilk defa 6 gol yedim. Gerçekten bu bana inanılmaz acı verdi. Hadi ben de bir kenarda durayım, Trabzonspor 6 gol yedi. Önemli olan nokta bu. Trabzonspor gibi büyük bir camiaya yakışmayacak bir skordu. Bu sezon 40-50 yılda başına gelmeyecek olaylar bu sezon bizim başımıza geldi. Keza Alanya maçını da unutamıyorum. Ama bunlardan ders almak önemli. Bunu yaparsak önümüze daha iyi bakalabiliriz.”

“Trabzon’da bırakmak isterim”

“Trabzon’a ilk geldiğimde ne hissediyorsam şu an daha fazlasını hissediyorum. Ne kadar doğru bir karar verdiğimi görebiliyorum. İyi ki buraya gelmişim. Transferimde emeği kimin geçmişse minnettarım. Çünkü bu şehrin yaşantısına çabuk adapte oldum. Buranın yaşantısına alıştım. Kazandığımız zaman mutlu kaybettiğinde ise şehirdeki insanlar gibi bir hafta tadı tuzu olmayan biri oluyorum. Ailemle vakit geçiren bir insanım. Yaşım 29.. Çok açık yüreklilikle söylüyorum. Çok uzun yıllar futbol oynamak istemiyorum açıkçası. Tabi ki rabbim nasip ederse futbolu Trabzonspor’da bırakmak istiyorum. Trabzonspor’lu Onur olarak anılmak istiyorum.  Şu an Trabzon’da evim var. Sürekli gidip geleceğim. Benim kızım Trabzon doğumlu. Özellikle eşimin Trabzon’da doğum yapmasını istedim ki nüfus kağıdına Trabzon yazsın diye. Benim için farklı şehir. Farklı amtrosfer burası. Evet İzmir’liyim. Ama bir o kadar da Trabzonluyum.”

Avrupa’ya Transferi Sakatlığa Takıldı

“2011’de şampiyon olduğumuz sene Avrupa’ya transfer olacaktım. Maalesef çapraz bağım koptuğu zaman o transfer iptal olmuştu. Çok zor sakatlıklar geçirdim. Varşavo maçında yine çapraz bağım kopmuştu. Ama çalışarak bunların üstesinden geldim. Mesleğimi severek yaptığım için çalışmak beni zorlamıyor. Bir şeyler daha vermem gerekiyor Trabzonspor’a. Çünkü ben her şeyi bu takımdan aldım. Teknik adamlık yapmak istemiyorum. Tabi ki büyük konuşmak yersiz olur ama futbolu bıraktığım zaman futbolun içerisinde olmamayı düşünüyorum.” 

“Küsmek olmaz”

“Milli takım vatandır. Çağrıldığın zaman severek gidersin. Ama 29-30 yaşına gireceğim. Allah bana nasip etsin varımla yoğumla tüm gücümle bir kez daha Trabzonspor’un şampiyonluğu için mücadele edeceğim. Kafamdaki hedefler bir kez daha şampiyon olmaktan başka bir şey istemiyorum. Milli takıma tektrar gelecek olursak çağırılmadık diye küsmek olmaz.” 

“Kendimizi test ettik”

“Trabzonspor’un kaptanıyım. Ben bu kupayı kaldırmak istiyorum. Böyle bir yetenekli kadromuz var. Bunun oturması lazım. Yönetim, teknik heyet, futbolcular çalışıyor. Bu süreci en az kayıpla tamamlamamız gerekir. Şu anda 7-8 puan üzerinde daha alabilmiş olsaydık her şey bizim için daha güzel olacaktı. Oynadığımız maçlarda kendimizi test ettik. Osmanlıspor maçıyla birliklte inşallah çıkış yakalarız.”  

“Şenol Güneş’in yeri ayrı”

“Birçok teknik adamla çalıştm. Hepsi çok değerli. Rabbim bana Trabzonspor’un efsaneleriyle çalışma fırsatı verdiği için çok şanslıyım. Bir kişiyi öne çıkarmak gerçekten haksızlık olur. Ancak tabi ki Şenol Güneş benim hayatımda çok önemli bir yere sahiptir.” 

“Urfa’daki kupa finalini unutamıyorum”

“Trabzonspor formasıyla unutamadığım maçlardan biri, Fenerbahçe’yle Urfa’da oynadığımız Türkiye Kupası Final maçı. Şehre döndüğümüzde o coşkuyu gördükten sonra bir de şampiyonluk kupasındaki coşkuyu merak etmiyor değilim.”

“Burak yılmaz iyi ki bizde”

“En çok zorlandığım forvetlerden biri Burak Yılmaz’dı. Gerçekten çok kaliteli futbolcuy. Allah’tan şu an bizde oynuyor. Bana ters gelen Alex’i sayabiliriz.” 

“İkisi de çok yetenekli”

Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür çok yetenekli. Aile ve yetiştiriliş tarzından kafalarının dağılacağını sanmıyorum. Gelecekleri için önlerinin çok parlak olduğunu söyleyebilirim. İkisi de gerçekten pırıl pırıl çocuklar. Benim şahsi fikrim Trabzonspor’a maddi ve manevi katkı sağladıkları an gitmeliler.. Tabi bu maddi manevi olarak Trabzonspor’u rahatlatacaksa.. Çünkü hem Trabzonspor’un isminin Avrupa’da devam etmesi amacıyla hem de kendi gelişimlerinin biraz daha üst noktalara çıkartabilmeleri amacıyla gitmeleri daha gerçekçi olur. Fırsat buldukları an kulüp de izin verdiği noktada gitmelerilidirler. 

“Onlara vefa borcumuz var”

Taraftarlarımızı emin olsunlar onlar nasıl üzülüyorlarsa biz de aynı şekilde üzülüyoruz. Ben takım kaptanı olarak onların hissettiğinin bir kat daha fazlasını üzülür bir kat daha fazlasını sevinirim. Onlar kaybedilen her puanla nasıl dışarı dahi çıkmak istemiyorsa ben de aynı şekilde utanıyorum. Eğer birlikte olursak güçlüyüz. Bir yanımız eksik kalırsa olmuyor. O yüzden taraftarlara çok ithtiyacımız var. Bizim şehrimiz zengin bir şehir değil. Belki ekmeğini almıyor biletini alıyor, biz bunun farkındayız. 11 senedir bu havayı soluyorum.. Onlara karşı ödenecek bir vefa borcumuz, bir kupa borcumuz var.”
 
Editör: TE Bilisim