Satır aralarında külünün geldiği maddi buhranı anlatan, borcun artmadığını sözlerine ekleyen Usta, kendisinden önceki yöneticilerin borçlarını da kendi dönemiyle kıyasladı. Kulübün her şey dahil210 milyon gibi bir para bulduklarını ve gelecek sene bu rakamın minimum 170 milyon TL olacağını vurgulayan Usta adeta 7 Nisan’da aday olacak yönetime göz dağı verdi.
 
Trabzonspor koltuğunun İnsanların pozisyon almaları için damaklarındaki tadı unutmamaları adına her şeyin mubah görüldüğü bir koltuk olmadığını vurgulayarak söze başlayan Usta, toplantının amacının çok önemsenen Trabzonspor'un yarınlara daha başarılı şekilde yürümesi ve bilgi kirliliğinin sona ermesini amaçladıklarını vurgulayan Usta, kah istifa eden yönetim kuruluna, kah Sadri Şener’e, İbrahim Hacıosmanoğlu’ndan, Divan Kuruluna bir çok kişi ve kurum hakkında açıklamalarda bulunan Usta bir çok konuyu ele aldı..
 
Albayrak’a Ayıp Edildi
 
Nuri Albayrak’ın ibra edilmemesinin bir ayıp olduğunu vurgulayan Usta, “Lütfen kusura bakmayın Sayın Albayrak, size yapılanlar hiç doğru olmadı ama biz camia olarak bunu yaptık” ifadelerine yer verdi. Albayrak döneminden sonra kendi dönemine kadar borcu grafiklerle anlatan Usta gelinen noktada kara propaganda olduğunu ifade etti.

 
Yazık arkadaşlar!..
 
Trabzonspor’un Albayrak döneminde 22 milyon Euro borcu olduğunun altını çizen Usta, “Sadri Bey’in başkanlığı döneminde borcumuz 75 milyon Euro oluyor. Sadri beyden İbrahim Hacıosmanoğlu'nun kulübü devraldığı dönemdeki borcu ise 75 milyon Euro’dan 156 milyon Euro’ya çıkıyor. Böyle devam edilseydi borcumuz 250 milyon Euro olurdu. Her yerde borcun 1.3 katrilyon oldu denildiğini duydukça buna söyleyeceğim tek şey var, yazık arkadaşlar” dedi.
 
Spor yasasına gerek yok!
 
Türkiye’de çıkartılmaya çalışılan spor yasasının (Gelen yöneticilerin mali sorumluluğu olması) çıkmasına gerek olmadığının altını çizen Usta, “Vicdan, ahlak, sorumluluk duygusu varsa, ne yapacaksınız kanunu. Genel kurulda borç Şubat ayı sonu itibariyle gelecek ama Mart ayı sonu itibariyle 156 milyon Euro ile devraldığımız borcu, o seviyenin daha altında yaklaşık 150 milyon Euro ile kapatacağız.
 
Zarar vermedik!
 
Trabzonspor’un bugünün rakamlarıyla 750 milyon lira civarında borcunun olduğunu vurgulayan Usta, “Trabzonspor'a aday olmak isteyenler dahil olmak kaydıyla konuştukları şeylere bakın. işte size tüm Türkiye Cumhuriyeti huzurunda söylüyorum, bu kulüp bizim. İşte bu yönetim kurulu, böyle bir yönetim kuruludur. Trabzonspor'a zarar verecek hiçbir şeyin içinde olmadık, olmayacak ve tarihe de böyle geçecek” ifadelerini kullandı.
 

Trabzonspor’a darbe yapıldı
 
Usta, ligin ilk yarısında Yeni Malatyaspor karşısında aldıkları 1-0'lık mağlubiyetin ardından yönetim kurulunda yaşanan istifalara da dikkat çeken Usta, “Ağır bir fırtınaya yakalandık, teknemiz batıyor, kurtulmaya çalışıyoruz. Adeta darbe gibi deklarasyonla filikaya birkaç kişi atlayıp çekip gidiyor. Ne oldu o gece cenaze orada, ölüyoruz batıyoruz o gece. Karadeniz’in azgın sularının Trabzonspor'u paramparça etmekte olduğu gecede bu girişim nedir? Bu yönetime değildi Trabzonspor’a karşı yapılan bir darbeydi” dedi.
 
Yeni Malatyaspor maçının ardından 1 aylık sürede 100 milyon lira bulduklarını belirten Usta, “O gece bu kulüp dağılsa Trabzonspor’umuz ne olurdu. Şimdi bunu yapanlar dün beyanat vermişler. Muharrem Usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu gibi adamlar. Allah'ın terazisi var perişan olursunuz orada. Bu kulübe zarar verecek her şeyin karşısında Muharrem Usta ve yönetimi olarak sonuna kadar aslanlar gibi dururuz. Muharrem usta ve İbrahim Hacıosmanoğlu tabirini kullananın bu kulübe nasıl katkısı oldu.
 
Kasaya 200 milyon koyduk!
 
Trabzonspor'un kasasına yaklaşık 200 milyon lira koyduklarını söyleyen Usta, “Bunun önemli kısmı sponsorluklar, diğeri ihtiyaçlara istinaden. Çok önemli projeler yaptık. Gelir gider tablosuna bakıldığında transferlerle ilgili 25 milyon Euro açık verdik. Demek ki bu açıkları kapatmamız lazım. Biz bu açıkları benim dönemimde kimle yaptık. İlk dönem transfer komitesinin başında Nevzat Aydın vardı. Ona da yazdım. Dedim ki biz beraber kapatacağız bu borcu. Yarısı sana, yarısı bana. Öyle ben gittim, küstüm gitti, hadi bana eyvallah demek yok. Eskiler öyle olduğu için böyle oldu. Ama Nevzat Aydın ‘başkan ben gittim’ derse söz açıkları ben kapatacağım.”
 

Birbirimizi Yedik
 
Ligde 42 puanlarının bulunduğu anlatan Muharrem Usta, “Yaşadığımız inanılmaz şansızlıklar dahil olmak üzere 6-8 puan olsa, camia olarak geriye dönük içimize dönük kavgaların yüzde 50'si olmasa biz şu anda 50-55 puandaydık. Yedik bitirdik birbirimizi ama aslında Trabzonspor'u bitirdik” diye konuştu.
 
Ama satmadık
 
Abdülkadir, Yusuf, Onazi ve Okay gibi oyuncuları istedikleri takdirde 40 milyon Euro’ya satabileceklerini anlatan Usta, “İsteseydik 40 milyon Euro’ya satardım, gidene kadar da atarım imzayı ama yapmayacağız. Biz ya da başkası kim geliyorsa bunlar onlara kalsın. Onlar ne yaparlar, ne olur, biz kalırsak ne olur onu bilmiyorum, biz yapmayacağız.  Keşke bize de böyle bir şeyler kalsaydı. Türkiye'de yıllar sonra Trabzonspor, milli takıma en fazla oyuncu gönderen takım. Yıllar sonra ligde neredeyse en çok yerli oyunuyla oynayan takımdır” dedi.
 
 ‘Bu sene olmaz öbür sene olur’du
 
Kulübün 50’nci yılında şampiyonluk hedefleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Usta, “Trabzonspor nasıl şampiyonluğa oynar? Oynar. Bu sene de oynadı. Çok çeşitli nedenlerle şampiyonluk elimizden gitmiş olabilir ama iyi bir takımız var.  Devam eder üstüne koyarsın. 5 takım şampiyonluk parolasıyla çıkıyor. MedipolBaşakşehir, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray şampiyonluk diyor, Trabzonspor'a yasak. Ya da söz verdin niye yapmadın. Bu bir iddiadır. Yapabilirsin, yapamayabilirsin, gerekçeleri olur. Bu sene olmaz, öbür sene olur. Trabzonspor bunu yapacak, yapması lazım” diye konuştu.


 
Menajerlere para yedirmedik!
 
Usta, menajerlerle ilgili iddialara ilişkin ise, "Kulüp adına üretilen sahte evraklarla oyuncuya Trabzonspor üzerinden gitti diye evrak çıkıyor. Bunun üzerinden fırtına koparılıyor. Haysiyet cellatlığı ne ki bu kara propagandanın yanında. Bir yönetim kurulu düşünün kulübe 200 milyon katkı sağlıyor. 200 milyon katkı sağlayanın yönetimin menajerle işi olur mu? Bu nasıl bir kafadır” diyerek açıklamalarını noktaladı.
 
Kartal’da durum bu
 
Trabzonspor’un şehirdeki küçük gayrimenkulleri hariç tek varlığının Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri olduğuna dikkat çeken Başkan Usta “Kartal ve Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri. Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri orada, biz oraya hiç dokunmadık. Dokunulmasını da bilmiyorum, o camianın kararıdır. Tek mülkümüz burasıdır.
 
“Kartal, bizim arazimi değil. Orası devletin yeri, kiralık..Opet’e olan borcumuz vardı ya. Benzin istasyonu kapanmış, parası gitmiş,Opet’e de milyonlarca dolarlık borç kalmış. Biz ne yaptık. Biz önce burayı Milli Emlak’tan 33 milyon TL'ye satın aldık. Opetile 25 milyon Dolar'a anlaştık. Alacağımız vereceğimizi kapattık”
 
“Bir de ne göreyim. Bir grup eski yönetici İstanbul’daki Tapu Müdürlüğü’ne gittiler, ‘Muharrem Usta burada bu işi nasıl yaptı, burada yasaları deldi’ diye. Oradan birileri arıyor diyor ki, 'Burada şu isimler var ne yapalım’ diyorlar. Ben şok geçirdim. Arkadaşlar yasa dışı iş yapacak kadar bu ülkede kapalı kapılar arkasında yaşayan biri değiliz ki biz. Maliye Bakanlığı’na dilekçe verdik. Burayı ey devlet, 2,5 dönümlük yeri bize satar mısın? O dedi, ‘satarım’. Biz de satın aldık tuttuk,Opet’e verdik” dedi.
Editör: TE Bilisim