Trabzonspor’un genç yıldızları Abdülkadir Ömür ile Yusuf Yazıcı için Avrupa kulüpleri adeta sıraya geçmiş durumda. Yusuf Yazıcı için Lille’nin verdiği 12 Milyon Euro ve sonraki satıştan pay teklifini geri çeviren Trabzonspor’un Abdülkadir Ömür için de Monaco’nun 19 milyon Euro ve sonraki satıştan pay teklifini kabul etmedi. Abdülkadir Ömür’ün menajeri Necdet Ergezen, katıldığı Lig Radyo programında teklifi doğruladı. 

Ergezen, “Abdülkadir için daha çok teklif var. Bunlardan en iyi teklif Monaco'dan geldi. Monaco, Abdülkadir için 16 milyon lira bonservis ücretinin yanısıra 3 milyon euro bonus ve ilerideki olası satışınan pay veren bir teklifle geldi. Ancak Trabzonspor Kulübü Abdülkadir'in satışı için pek niyetli değil. Ağaoğlu yönetimi bu yıl şampiyonluk kazanacak bir kadroya odaklanmış durumda. Bu nedenle de Abdüladir'i takımın önemli bir parçası olarak görüyorlar” dedi.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, geçtiğimiz hafta sonu 44. Olağan Divan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı’yı kesinlikle satmayacaklarını söylemişti. Ağaoğlu, “Kulübün borcu 160 milyon Euro, o 160 milyon Euro'nun tamamını getirip masanın üstüne koysanız da ben bu sene o oyuncuları satmayı düşünmüyorum. Bu oyuncular, Türkiye'nin en değerli iki oyuncusu. Ülkenin iki pırlantısını almak için masaya geldiğinizde pırlantının değeri neyse gerçek değeriyle masaya geleceksiniz. O da inşallah önümüzdeki sene” ifadelerini kullanmıştı.

Editör: TE Bilisim