Transfer Yapılamadı

Tepkiler Başkan Muharrem Usta ve teknik adam Rıza Çalımbay’ın üzerinde yoğunlaştı. Özellikle devre arası transfer döneminde Volkan Şen, Bonganda ve Mas ile yollarını ayıran Trabzonspor, ekonomik sorunlardan ötürü yalnızca Arjantinli sol bek Mas’ın yerine Filip Novak’ı alabilmişti.

Belçika’da Coşuyor

Beşiktaş maçı sonrası teknik direktör Rıza Çalımbay’ın “Sol kanatta oynatacak oyuncu bulamıyorum” sözlerinin ardından Bongonda’nın neden gönderildiği sorgulanmaya başlandı. Çalımbay, Bongonda için “Bizim sistemimize uygun oyuncu değil” açıklaması yapmıştı. Bonganda devre arasında gittiği Belçika ekibi Zulte Waregem'de başarılı bir görüntü ortaya koyuyor. Son 4 maçta 3 asist yapan Bongonda adeta Bordo-Mavili yönetimi pişman ettirdi. 

‘Sorumlu Benim’ Demişti

Çalımbay, ilk geldiği dönemlerde, kadronun çok geniş olduğundan dert yanarak, “Kadromuz çok geniş. Bazı oyunculara yedek kalacağını söyledim. Gitmek isteyen olursa tutacak değiliz. Elimdeki oyunculardan memnunum. Hiçbir mazeret olmayacak. Takım ikinci yarıya çok iyi girecek. İkinci yarıda tüm sorumluluk bende olacak” açıklaması yapmıştı. Ancak ikinci yarıda üst üste kaybedilen puanlardan sonra Çalımbay, “Bu kadroyu ben kurmadım” mazeretine sığınmaya başladı.
BİROL SANCAK
 
Editör: TE Bilisim