Fanatik’e konuşan Başkan Ağaoğlu şunları söyledi; “Bugün geldiğimiz noktada kulübün 930 milyon TL civarında kulübün borcu var. Kulübün bugün kendi faaliyetlerinden kaynaklanan bir gelir mümkün değil ama her gün gidiyor. Stat sponsor parası, forma parası temlik edilerek kullanılmış. Yapılan kredi sözleşmelerinde borçların yarısı her ne hikmetse Euro olarak kullanılmış. Acilen TL’ye çevrilmesi lazım. Durduk yerde borç iki katına çıkmış. Bütün gelirler Türk lirası ama gideriniz Euro.”

‘Trabzonspor ruhunu kaybetti’

“70’lerden sonra İstanbul takımları Trabzonspor ’u takip ederdi, şimdi Trabzonspor ’un İstanbul takımlarını takip ettiğini görüyoruz. Trabzonspor döndü ve üç büyüklerin dümen suyuna girdi. İşte bugün gelmiş olduğumuz nokta 1 milyar TL borç ve şampiyonluğa susamış bir camia. Trabzonspor ruhunu kaybetti. Vermemiz gereken mücadele çok farklı, bulunduğumuz yer çok farklı. Altyapıyla ilgili çalışmalarımız sessiz sedasız başladı. Biz bu borçları altyapıyla ödeyebiliriz. Futbol kulübü futboldan para kazanır. Trabzon, futbolcu coğrafyasıdır. Transferde popülist bir politikayla yaklaşmaya başladık. Biz sürekli para kaybediyoruz.”

 ‘Sandıktan başkan çıkmakla başkan olmuyor’

“Ali Koç, hayırlı uğurlu olsun. Biz kavgaların içinde olmak istemiyoruz. Taraftar Ahmet çok farklıydı, başkan Ahmet çok farklı... Sandıktan başkan çıkmakla başkan olmuyor. Ali Osman Ulusoy, Şamil Ekinci, Rıfat Dedeoğlu... O insanların kulübe ve Türk futboluna vermiş olduğu hizmetin en az yarısını vermek gerekir ki hak etmiş olayım. Her kulüp yönetimi kendi işine odaklanırsa, taraftara hoş görünmek için kulüplerin zaaflarına veya olmayan zaafı üzerinden prim sağlamaya çalışmazsa bu kavgaların en az yüzde 50 ’sinden uzaklaşmış oluruz. Artık o agresif politikalarından uzaklaşmak lazım. Futbolun aktörleri oyuncular ve teknik direktörlerdir.”
 
Editör: TE Bilisim