“Bu bir adalet arayışı”
 
Bordo-Mavili ekip, 2010-11 sezonunda yaşanan şike davası sürecinde FIFA’nın ‘Müdahil olmama’ yönünde karar almasının ardından 15 Mart’ta CAS’a yaptığı başvuruya ilişkin duruşmaya katılmıştı. CAS’ın 15 Mart’ta gerçekleştirilen duruşmayla ilgili kararını Cuma günü açıklayacağı belirtildi. Trabzonspor yönetimi ve camiası da kendi lehine sonuçlanmış bir karar alınması için nefesini tuttu. Özellikle CAS, Ocak ayında yayınladığı bültende Trabzonspor için ‘Şike mağduru, temiz kulüp’ ifadeleri kullanılmıştı.
 
Güzel Haberler Gelecek
 
Başkan Ahmet Ağaoğlu, “Bu bir hak arayışı, bu bir adalet arayışı. 8 senedir devam eden bir arayış. 58 sene de geçse biz bu işin peşini bırakmayacağız” ifadelerini kullanmıştı. UEFA Finansal Fair Play konusunda da gözler Disiplin Kurulu kararına çevrildi. Bordo-Mavililer, Finansal Fair Play konusunda da müjdeli haber bekliyor. TFF ve Bankalar Birliği’nin kulüplerin borçlarının yapılandırılması konusundaki protokol Perşembe günü imzalanıp yürürlüğe girecek. Bu konuda öncelik Trabzonspor Kulübü’ne verilecek. Trabzonspor Başkan Yardımcısı Önder Bülbüloğlu, Finansal Fair Play konusunda açıklama yaptı.
 
Para Cezası Ve Kısıtlama

 
Bülbüloğlu, “UEFA’nın üç şart vardı. İlki TFF’nin kendi mali disiplin komitesini kurup iç denetimini sağlaması, ikincisi kulüplerin kamu tarafından yapılandırması ve üçüncüsü 2019 için bizim en fazla 5 milyon Euro açık vermemizdi. 5 Milyon Euro'yu tutturuyoruz. Yapılandırma henüz yapılmadı. Ek süre gibi bir kavram şu an için mümkün değil, çünkü kura çekimi yapılacak. Çok büyük bir ihtimalle para cezası ve bir takım kısıtlamalarla kupalara katılma hakkını bize verirler diye düşünüyorum. Eğer bize kupalara katılmama cezası verilirse CAS'a gideceğiz. Avukatımız, her şeyimiz hazır” dedi.
 
Editör: TE Bilisim