Geçtiğimiz Salı günü düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamalara eski Başkan Usta karşılık vermişti. Ağaoğlu da bu açıklamaların üzerine belgeli açıklamalar yaptı. Ağaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada Salı günü düzenlediği basın toplantısında yaklaşık 2,5 saat içinde Usta yönetiminin yaptıklarının sadece küçük bir bölümünü anlattığını belirtti.

30 Milyon Euro’yu Göndermeli

Ağaoğlu, “Oysaki oradaki konuşmalarım buzdağının görünen yüzüydü. Şimdi görünmeyen yüzünü de anlatacağım. Muharrem Usta dönemiyle ilgili bağımsız denetim firması hesapları inceliyor. Bu inceleme sonucunda gereken yapılacak. Seçimden önce borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım demişti. Biz geldiğimizde borç 180 milyon Euro’ydu. Kendisinden sözünü tutmasını bekliyoruz. Aradaki farkı 30 milyon Euro’yu kulübümüze en kısa zamanda göndermeli” diye konuştu.

Menajerlik Yetki Talebi…

Ağaoğlu, “Muharrem Usta giderken iki taahhüt bıraktı. İlki 7, ikincisi 3 oyuncuyla ilgili. Bu oyuncuların satış yetkisinin kendisine verilmesini yani bir çeşit menajerlik yetki talebi şartına bağlı taahhüt. Futbol dünyasında değil iş dünyasında da eşi benzeri olmayan, anlamsız içeriklere sahip, birbiriyle çelişen (zira bahse konu oyuncuları satamazsa herhangi bir taahhüt yok) sadece kendisine kamuoyu önünde konuşacak malzeme üretmeyi amaçlayan, bize göre iyi niyetle düzenlenmemiş bir belge. 

Gerek bu yazışmalar ve gerekse de şifahi konuşmalarda anladık ki aslında ‘Borcu 150 milyon Euro’da bırakacağım’ açıklamasının arkasına zemin hazırlamaya yönelik girişimler yapıyor. Düşünebiliyor musunuz, biz bahse konu oyuncuların menajerlik yetkisini Muharrem Usta’ya vereceğiz o da bu oyuncularımızı satıp biraz ile kendi alacağını alacak uygun göreceği bir kısmını da kulübe gönderecek. Sonra da ‘Ben borcu düşürdüm’ diyecek. Bunu kabul etmemiz mümkün değildi.”
 
Editör: TE Bilisim