Trabzon’daki boks galasınınFightcard’ı açıklandı. Trabzon’da ringe çıkacak olan starlarımız belli oldu. Dünya ringlerinde marka olmuş Türk boksörler, Trabzon’da rakiplerine meydan okuyacak ve üç altın kemer ortaya konacak. Dünya boksunun nabzının atacağı 19 Mayıs Cumartesi, akşamı Beşirli Spor Kompleksi’nde birbirinden çekişmeli maçlar oynanacak. Üç kez üst üste Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Olimpiyat boksörü Fatih Keleş, galanın ana maçında dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olabilmek için yumruk sallayacak.

İyi bir şekilde hazırlandığını ifade eden Fatih Keleş, “Gücüm yerinde. Performansımın zirvesindeyim. Benim için çok önemli bir maç. Kemer korumak tabiki önemli ama kendi şehrimde kemer korumak çok daha önemli. Farklı duygular içerisindeyim. Heyecanlıyım ama bu heyecan bana güç veriyor. Çok zor süreçten bugünlere geldim. Profesyonel boksa adım atarken çekincelerim vardı. Ancak bana kol kanat geren başta EC BOXİNG yönetim kurulu başkanı Erol Ceylan olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Zorlu maçı kazanarak yolumuza emin adımlarla devam edeceğim” dedi. 

Gerçekleştirilecek organizasyonun Türk boks tarihinin en büyük boks gecesi olduğunu vurgulayan Antrenör Nazım Dalkıran, “19 Mayıs’ta Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonu’nda yapılacak boks gecesinde Avrupa şampiyonluk unvan gecesinde ayrıca iki kemer maçı daha yapılacak.Avrupa’nın birçok ülkesinden yaklaşık 60 kişi Trabzon’a gelecek. Bu organizasyona yaklaşık 2 aydır hazırlanıyoruz.Ekonomik anlamda yeterli desteği bazı siyasilerden alamamıza rağmen zorda olsa bu organizasyonu yapıyoruz. Trabzon boks severleri Fatih Keleş’in zor geçecek olan kemer maçına bekliyorum” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim