Ligin 11. Haftasında Çaykur Rizespor-Antalyaspor maçı öncesi Çaykur DİDİ stadyumu önünde stant açan Son kale Taraftarlar Grubu maça gelenlerden organ bağışı yapmalarını istedi.

Çaykur Rizespor’un altyapı antrenörlerinden Hakan Tüfekçi’nin kalp nakli bekleyen 11 yaşındaki kızı Esila ’ya düzenlediği çeşitli etkinliklerle moral aşılayan, ayrıca organ nakline dikkat çekmek için çeşitli etkinlikler düzenleyerek organ bağışı çağrısında bulunan Çaykur Rizespor taraftar gruplarından “Son Kale”’ yönetimi Çaykur Rizespor – Antalyaspor karşılaşması öncesinde de anlamlı bir etkinliğe imza attı. Etkinlik kapsamında Rize’ ye gelen Mardin Çaykur Rizesporlular Derneği Başkanı ve arkadaşları da organ bağışı standında gelerek minik Esila’ ya destek verdi.

Etkinlikle ilgili Son Kale Taraftar Grubu’ndan yapılan açıklamada, “Esila kardeşimizin umut ışığı bizlere de ışık oldu. Son Kale Taraftar Grubu olarak organlarımızı bağışlama sevincini yaşıyoruz. Rizespor - Antalyaspor maçı öncesi Atmaca Store yanında kurduğumuz İl Sağlık Müdürlüğü standına gönüllü bağışçılardan destek aldık. Bu maç öncesi üçüzün üzerinde organ bağışı topladık. Bu etkinliği maç öncesi 2-3 kez daha düzenleyip en az 500 organ bağışı toplamayı planlıyoruz” dedi.

Kampanyaya destek için Mardin’ den gelen Mardin Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Başkanı Harun Çınar, “Minik Esila için bizde dernek olarak her türlü fedakârlığı yapacağız. Böyle bir örnek organizasyon düzenleyen Son Kale taraftarlar derneğini yalnız bırakmamak için bu maça geldik. Bizde iki arkadaşımla birlikte organlarımızı bağışladık” dedi.
İlyas GÜR
 
Editör: TE Bilisim