Passolig çıktıktan sonra ilk defa bu kadar çok taraftara ceza verildiğini ifade eden Örs, yaptığı açıklamada: ”Batı tarafındaki tribün hariç, Doğu tribününün tamamı, Güney ve Kuzey kale arkaları olmak üzere bu tribünlerde karşılaşmayı izleyen 27 BİN taraftar bir sonraki iç saha maçını izleyemeyecek. PFDK tarafından sportmenliğe aykırı çirkin tezahürat şeklinde gerekçelendirilen ceza, maçın temsilci ve gözlemci raporlarına dayandırıldı. Bu arkadaşlara sormak lazım! Kötü tezahüratı hangi teknolojik imkânla belirlediniz! Örneğin Güney Kale Arkası üst F blok 98 numaralı koltukta oturan taraftarın, Kuzey Kale Arkası üst E blok 34 numaralı koltuktaki Mehmet Dedemin, Doğu tribününü alt L blok 61 numaralı koltukta oturan Ayşe Teyzemin çirkin dediğiniz tezahüratı yaptığını nasıl tespit ettiniz! O mesafeden bu tezahüratları yapanları görmek için bırakın dürbünü teleskop lazımken siz maşallah ‘üstün gayretinizle’ her şeyi gördünüz.” dedi.
 
Verilen cezanın ve uygulamanın adalet ile bağdaşmadığını söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs: “Peki, o zaman sormak lazım! Bütün bunları görenler, sahada, hemen 10 metre önlerindeki hakemlerin Trabzonspor’u doğramasını neden göremedi, bu rezalet yönetimi raporlarına neden yazamadı! Yazamazlar, göremezler! Çünkü dertleri adalet dağıtmak değil, dertleri adamına göre adalet dağıtmak! Trabzonspor eşi benzeri olmayan uygulamalarla karşıyadır! Bu cezayı TBMM’de gündeme getireceğim. 2011 yılında çıkartılan 6222 sayılı yasa ile hayata geçirilen passolig uygulamasının amacı çıkan olaylarda suçun ve sorumluluğun bireyselliği iken 27 Bin Trabzonspor taraftarının cezalandırılması haksızlık değil de nedir?  Passolig uygulaması neden çıktı? Passolig niçin var? Şöyle ki, maça giden taraftarı kayıt altına almak, oturduğu koltuğu resmi olarak belgelemek ve bu şekilde çıkabilecek olayları tespit ederek, yapanı cezalandırmak değil miydi amaç? Çıkış gerekçesi ile uygulaması birbiriyle bu kadar çelişen skandal bir durumla karşı karşıyayız! Şimdi bakınız, taraftar Doğu tribünü F blok 43 numaralı koltuk için passolig kartına elektronik biletini yüklüyor ya da aynı koltuğu sezonluk satın alıyor. Maça gidiyor ve koltuğuna oturuyor. O taraftarın nerede olduğu belli. Diyelim ki yanındaki kötü tezahüratta bulundu. Bunu kimin yaptığı, kimin yapmadığı belli! Ama temsilci raporunu o bloğun tamamının cezalandırılması yönünde tutuyor! Ve bunun adına da “adalet” deniliyor! Trabzon’daki stadyumda 100’ün üzerinde güvenlik kamerası var. Bu kameralar gerek sahayı gerekse bütün tribünleri koltuk koltuk çekiyor. Sadece Trabzon’da değil bütün stadyumlar aynı teknolojiyle donatılmış. Zaten bu son sistem kameraları stadyumlara koymadığınız anda Türkiye Futbol Federasyonu o stadyuma maç oynama izni vermiyor. Hal böyleyken o kameraların kayıt ettiği görüntüleri izleyerek kimin çirkin tezahürat yaptığı kimin yapmadığını belirlemek varken işin kolayına kaçarak herkesi aynı torbanın içine atmak, adaletle bağdaşmaz! Bu ceza ile Trabzon sindirilmek, baskı altına alınmak istenmiştir. 27 BİN kişiye ceza demek tüm Trabzon’a ceza vermek demektir. Buna sessiz kalmayacağız. Tüm Trabzon Milletvekillerine çağrıda bulunuyorum. Gelin hep birlikte TFF’nin bu yanlı kararlarına karşı ortak hareket edelim. Bordo-Mavi partiler üstüdür. Trabzonspor herkesindir. ” dedi.
 
Açıklamasının son bölümünde Türkiye Futbol Federasyonu’na çağrıda bulunan Örs: “Trabzonspor hem saha içinde hem de dışında adalet dağıtmakla görevli olanların adaletsizlikleri karşısında büyük bir haksızlığa uğramaktadır. Çağrımız, Türkiye Futbol Federasyonu’nadır! Federasyon eşi benzeri olmayan bu cezayı biran önce kaldırmalı, sadece söz konusu çirkin tezahüratı yapanları cezalandırmalıdır! Türkiye Futbol Federasyonu ve kurulları Trabzonspor taraftarının sesini kısmaya çalışıyorsa, bunu başaramayacaklarını bilsinler! Trabzonspor imtiyaz değil, adalet istemektedir.  Eyy TFF! Adamına göre değil, Adam gibi hareket et.” dedi.
 
Editör: TE Bilisim