Bireysel Hatalar
 
Galatasaray deplasmanında aldığı 2-1’lik yenilginin ardından Teknik Direktör Rıza Çalımbay maç sonu açıklamalarda bulundu. Çalımbay, “Galatasaray’ın baskılı oynayacağını biliyorduk. İlk pozisyona giren bizdik. Biz de bunları kullanmamız gerekiyordu. Ama benim asıl üzüldüğüm, çıkarken kaptırmamızdı.. Bu bizim için en tehlikeli işti. Keza 2 golü de o şekilde golü yedik” ifadelerini kullandı.
 
Elimdeki Kadro Bu
 
İkinci yarıya iyi başladıklarını ifade eden Çalımbay, “Yoksa maçı kurtarmak için elimdeki kadroyu en iyi şekilde kullanmaya çalıştım. Ofansta her türlü taktik değişikliğinden tutun yedek pozisyonları da sahaya yansıtmaya çalıştık. Neticede Galatasaray’la oynuyorsun. Bu tarz pozisyonlar vermememiz gerekirdi. Sonrasında üzülürsün” dedi.
 
Hubocan’ın Hakkı Yok
 
İkinci yarıda risk aldığını vurgulayan Çalımbay, “Hücumda çoğalmak için Okay’ı defansa çektim. Özellikle de Hubocan’ın sarı kartı vardı. Bilhassa Hubocan’ın öyle bir kart görmeye hakkı yok. Oyuncuya arkası dönükken faul yapamazsın. Keza Gomis de çok diri ve faul alabilen bir oyuncu.. İkinci sarıyı görecek diye böyle bir değişiklik yaptım.

Yakaladık Ama Olamdı

Yaptıkları değişikliklerin mantıken açıklaması olduğunu vurgulayan Çalımbay, “Hücumda çoğalmak istedik. Yusuf’la Sosa’yı beraber oynattık. N’Doye ve Rodallega’yı da oyuna aldık. Tek düşüncemiz goldü. Golü bulduk ancak geç bulduk. Özellikle de Yusuf golü atabilseydi çok daha farklı olacaktı. Çünkü Galatasaray ilk pozisyonunu gole çevirdi. Yakaladık ama atamadık” dedi.
 
Editör: TE Bilisim