Divan Kurulu’nda Seçim Heyecanı

Trabzonspor Divan Başkanlık Kurulu Başkanlığı’nda Genel Kurul heyecanı yaşanıyor. 17 Şubat Cumartesi günü Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof.Dr.Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan genel kurul için mevcut Başkan Ali Sürmen yeniden aday olurken, işadamı Şükrü Kuleyin de Divan Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. Dün Zorlu Otel’de basın toplantısı düzenleyen Kuleyin, adaylığını duyurdu. Kuleyin şunları söyledi; “Camiamızın tüm dinamiklerini birleştiren önerileri hayata geçiren bir Trabzonspor Divanı ihtiyaçtan ziyade zorunluluk olmuştur. Mevcut başkanın bir değer olduğuna inanan, değişimin şart olduğunu belirten birisi olarak karşınıza çıktım. Anadolu devrimini futbol sahalarında gerçekleştiren Trabzonspor’a hizmet etmek benim için büyük onur olacaktır. Divan Kurulunu sadece tüzükteki görev ve yetkileriyle sınırlı bir sorumluluk çerçevesinde görmemek gerekmektedir.” 

Projelerini Anlattı

Projelerini de paylaşan Kuleyin, “Ben ve arkadaşlarım en kısa zamanda ayaklarına giderek Trabzonspor’da görev yapmış tüm başkanlar zirvesini gerçekleştirmek için elimden geleni yapacağım. Acil yapılması lazım. Trabzonspor’da görev yapan Asbaşkan, Genel Sekreter, Genel Sayman, Divan gibi en kısa zamanda bir araya getirip camiayı bilinçlendirmek lazım. Bu kulübe 25 yılını vermiş tüm başkan ve asbaşkanların şehir dışında okuyan çocuklarına burs vereceğiz. Çocuklarımıza sahip çıkmak hakkımızdır. Trabzonspor kimliğine yakışacak Anadolu ağabeyi kimliğini yeniden yaşatmak istiyoruz. TS Club satışlarını arttırmak hedefimiz. Yeni açılan stadımızda uygun yerlere ahirete intikal etmiş değerlerimizin isimlerini vermeye çalışacağız. Tüm somut adımlar atılıp gerekli tüzük değişikliği için mücadele edeceğiz. 

“Kazanırken adaletten kaybederken asaletten vazgeçmem”

Bu konuda tüm üyeleri ayağa kaldıracağım. Kulüp çok basit bir tüzük ile idare ediliyor, bunu değiştireceğiz. Bunu gerekirse tüm üyelerimizle tesislere gidip yönetimi zorlayacağız. Özel divan kartı üyesi kartı çıkartıp özel indirimler yapılmasını sağlayacağız. Divan üyelerini sadece 2 defa hatırlatmak değil elimizden gelen sosyal faaliyetleri yapacağız. İftar programları da düzenleyeceğiz. Biz de kazanırken adaletten kaybederken de asaletten vazgeçmeyeceğiz. Yenilmek hiçbir zaman benim için son değil. Kazanmak da zafer değil. Bu bir hizmet yarışıdır. Beni tanıyan herkes biliyor Trabzonspor’a yıllarımı verdim. Bana göre divan tavsiye makamı değil Trabzonspor camiasının tarihsel birikimidir. Dünyanın yarısını idare eden İngiltere yazılı olmayan anayasayla idare ediliyor. Metinlerle size güç verilmez. Divan kurlu ile temasta bulunurak bu gücü elde edbilirsiniz.”

“Bana oy vermeyecekler”

Trabzonspor yönetiminden istifa eden isimlerin kendisini Divan Başkanlığına aday gösterdiği ile ilgili iddialara da cevap veren Kuleyin, “İstifa eden yöneticileri gözümün önüne getirdim. Birkaç tanesi bana oy vermeyeceğini söyledi. Aradım, konuştum. Nevzat Aydın da bir değerimizdir. İyi bir arkadaşımızdır. Beni desteklemiyorlar ki bana oy versinler” dedi. 

“Volkan şen transferinin hesabını sorarım”

Volkan Şen transferine de tepki koyan Kuleyin, “Devrimci bir Trabzonspor’un devrimci bir divanı olması lazım. Ali abi için ben kötüdür demiyorum. Hukukçu duruşuyla tüzüğe göre divan başkanlığı yapmaya çalışıyor. Ben taşın altına elimi koyarım. Mesela bu Volkan Şen transferinin hesabını gider sorarım. Ben öyle bir adamım. Ben kimsenin adamı değilim. Siyasi duruşum da bellidir. Benim için Trabzonspor önemlidir. Ayrıca Trabzonspor siyaseti kullanır siyaset Trabzonspor'u kullanamaz” ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim