Avrasya Üniversitesi Ömer Yıldız Yerleşkesi Konferans Salonunda gerçekleşen programa üniversitenin Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu ve Prof. Dr. Yavuz Özoran, Genel Sekreter Gülay Yeniçeri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Moderatörlüğünü Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi, Milli Sporcu Yağmur Nisa Erduran’ın yaptığı konferansta ilk olarak denge spor kulübü sporcuları kick boks gösterisi yaptı.

“En iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım”

Soruları yanıtlayan Dünya Kick Boks Şampiyonu sporcumuz Sabriye Şengül, ‘’Amatör spora ülkemizde çok fazla destek yok, ister Türkiye Şampiyonu, ister Avrupa, Dünya Şampiyonu ol, tatmin edici para kazanmıyorsunuz ve bu durum sizi rahatsız ediyor. Bu yüzden profesyonellik içi profesyonel menejerlerle yoluma devam ettim. Ondan sonra Avrupa şampiyonu oldum ve Dünya Şampiyonu oldum. Bu yolda devam ediyorum ve önümde iki önemli maç var onları almam gerekir. 

Dünyanın en iyi ikinci organizasyonunda şampiyon olmak istiyorum. Çok iyi yerde olduğumu düşünüyorum bundan sonrada Türkiye’mi en iyi şekilde temsil etmek için çok çalışacağım. 6 Nisanda Macaristan, 14 Nisanda Kocaeli’nde maçlarım olacak, buradan tüm sevenlerimin desteği dualarını bekliyorum’’ diye konuştu. Şengül, sen bayansın, sen spor alanında başarı sağlayamazsın diyenlere beni gösterin, diyerek salondaki bayan öğrencileri de spora yönlendirdi.   
 
Editör: TE Bilisim