Hacısalihoğlu’nun bu açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Radyospor’da canlı yayına bağlanan Hacısalihoğlu, “Trabzonspor'un en büyük sorunu ekonomik. Bunları yok sayamayız. Ekonomik konularla ilgili düzenleme yapılmak gerekir. Bu bir mecburiyet. Bu nedenle Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'nın satışı konusunda karar alındı. Bence de çok doğru bir karar oldu.  Başka türlü bu durumdan kurtulup, başarı yakalanamaz. 

“Camia anlayış göstermeli”

Ekonomik durum düzeltilmezse net yaptırımlar var. UEFA yarışmalarından men, puan silme, transfer yasağı gibi... Kulübümüzün gelirlerinden çok borcu var. Bu nedenle satış kararı doğru. Benim yönetimimde de iki oyuncuya teklifler olmuştu; ama netleşmemişti. Şu anda tahmin ediyorum daha net teklifler var. Üzülerek de olsa iki oyuncumuzun verilmesinin zaruret olduğunu söylemeliyim. Bu bir mecburiyet. Ekonomik mecburiyetten kaynaklanıyor. Taraftarın da bu gerçeği düşünerek, anlayış göstermesi gerekir” ifadelerini kullandı.

Yusuf’u Cardıff İstemişti

Bordo-Mavili yönetim de çok fazla dillendirmese de ciddi teklifler gelen Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ü gelecek sezon için göndermeyi planlıyor. Yönetim, her iki oyuncudan toplam 200 Milyon TL’nin üzerinde bir bonservis geliri bekliyor. Başkan Ahmet Ağaoğlu, geride kalan ara transfer döneminde Cardiff’in Yusuf Yazıcı için 20 Milyon Euro teklif yaptığını ancak içinde bulundukları şartlardan ötürü (transfer yasağı) bu teklifi kabul etmediklerini açıklamıştı. Ağaoğlu, Abdülkadir Ömür için de 20 Milyon Euro civarında teklif geldiğini belirtmişti.
 
Editör: TE Bilisim