426 Delege Oy Kullanacak

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi’nde bugün Olağan Genel Kurul heyecanı yaşanacak. Zorlu Grand Otel’de yapılacak olan genel kurul saat 12.00’da başlayacak. Genel Kurul’da Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem ile Başkan adayı Hüseyin Balaban yarışacak. Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem’in birkaç değişiklik yaparak mevcut yönetim kurulundaki isimlerle yola devam edeceği öğrenildi. Diğer Başkan adayı Hüseyin Balaban’ın da çok güçlü bir liste hazırladığı belirtiliyor. Bugün yapılacak olan Genel Kurul’da 426 delegenin oy kullanma hakkının olduğu belirtildi.

Amatör Evi Kurulacak

Mevcut Başkan Burhan Cahit Erdem, sürdürdükleri seçim çalışmaları boyunca delegelere projeleri anlattı. Erdem bu projelerin bazılarını şöyle sıralamıştı; “Bütün spor klüplerinin yol haritasının belirleneceği bir spor şurası yapacağız. İhtiyaçlı 1.500 sporcuyu bu yıl da giydireceğiz. Yavuz Selim Sahası yeniden yapılacak. Çok Amaçlı Amatör Evi oluşturacağız, finansının yarısını karşıladık. Kalan kısmını da yakında temin edip bu projemizi hayata geçireceğiz.”

Yeni Sahalar Yapılacak

“Boztepe futbol sahası geçmişte satılmış, bazı arkadaşlarımız da bu satışa imza atmıştı. Şehrimizin güneyinde 2 tane futbol sahası, 4 tane şehir merkezinde semt sahası düşünüyoruz. Akçaabat Yaylacık'daki futbol sahasının soyunma odalarını yaptıracağız. Altyapıdaki her kulübümüzün 1 antrenörünün ücretinin tamamen ASKF tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Spor malzemelerinin tamamı ASKF tarafından karşılanacak. Sokak futbolunun tarihini anlatan bir film hazırlığı içindeyiz.”

Yol-İş’e Ziyaret

Bu arada ASKF Yönetim Kurulu, seçim öncesi Yol İş Sendikası Başkanı Gökhan Gedikli’yi ziyaret etti. Karayolları Spor Kulübüne her türlü desteği veren Yol İş Sendikasını ziyaret eden ASKF Yönetim Kurulu projelerini anlattı. Yol İş Sendikası’nın Karayolları Spor Kulübü’ne yaptığı katkılara teşekkür ettiklerini ifade eden ASKF Başkanı Cahit Erdem, “Özelikle futbol dışı faaliyetlerindeki üstün ve özverili katkılarının çok büyük olduğunu ve kurumsal olarak yapılarını tamamladılar” ifadelerini kullandı. 

Sponsorluk Anlaşmaları 

Başkan adayı Hüseyin Balaban da ekibi ile gerçekleştirdiği ziyaretlerde projelerini şöyle anlatmıştı; “Sponsorluk kapsamı ile maddi yardımlar alıp branş ve katıldığı yaş gruplarına göre amatör kulüplere dağıtacağız. Belediyelerimiz otopark, düğün salonu ve çay bahçesi gibi gelirlerden amatöre katkı sağlanması için Belediye Başkanları ile görüşmeleri başlatacağız.  Kulüp kurarken alınan tüzüğe aykırı, 2 bin TL’yi almayıp yerine yasal olan 24 TL’yi alacağız. Tüzük harici hiçbir ücret alınmayacaktır.”

Kaynak Fonu Oluşturulacak

“Amatörün en büyük yükü olan aktarma ücretlerinin federasyonumuz ile görüşerek indirim yapılması konusunda kararlı adımlar atacağız. Türkiye amatör şampiyonasına katılacak olan kulüplerimize gereken yardımı yapacağız.  ASKF içinde kulüplerimize kaynak oluşturacak bir fon kurulacak. Bu sayede amatörün kaynak sıkıntısı bir nebze olsa giderilecek. Bu birim bağımsız denetimciler ve kulüp başkanlarımızın tarafından denetlenecektir.”

Sağlıkla İlgili Yenilikler   

“Trabzon Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğiyle görüşerek koordineli olarak amatör maçlarımıza gerçek sağlık personelinin getirilmesi ve her müsabakaya ait bir ambulansın hazır bekletilmesini sağlayacağız. Özel Hastanelerle anlaşma yapılıp ASKF çatısı altında ki tüm yönetici, sporcu, antrenör ve diğer çalışanlara indirim yapılmasını sağlayacağız. ASKF bünyesinde beslenme, psikoloji, danışmanlık birimleri kurularak sağlıklı sporcu gelişimi modeli hayata geçirilecektir.”
TAHSİNCAN DEVECİ 
 
Editör: TE Bilisim