Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Atletizm Federasyonu iş birliğinde, Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül anısına, "Şehit Eren için Koşuyoruz" sloganı ile gerçekleştirilecek faaliyetler, sporculardan ve vatandaşlardan ilgi görüyor.

Birçok İsim Kamera Karşısında
    
Sanat, spor ve basın camiasından da birçok isim, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'na destek vermek için Büyükşehir Belediyesince hazırlanan tanıtım filminde kamera karşısına geçti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.

Herkes Destek Verdi

Kurtuluş etkinlikleri kapsamında bu yıl 38'incisini organize edecekleri Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun koşulacağını anımsatan Gümrükçüoğlu, "Yarı Maratonu önemsiyoruz. O nedenle de maratona dikkati çekmek için Büyükşehir Belediyesi olarak bir tanıtım filmi hazırladık. Bu kapsamda sanat, spor ve basın camiasından birçok isimden destek gördük. Ünlülerimiz kamera karşısına geçerek, vatandaşlarımızı maratona davet etti." diye konuştu.

Tanıtımlar Çok Önemli

Gümrükçüoğlu, tanıtımların önemli olduğunu vurgulayarak, "Maratona şu ana kadar 600'ün üzerinde atlet müracaat etti ve rekor seviyeye ulaştı. Bu kapsamda maratona dikkat çekmek için yaptığımız tanıtımın etkisini gösterdiğini görüyoruz." dedi. Uluslararası Yarı Maratona katılımın geçen yıla oranla yüzde 100 arttığına dikkati çeken Gümrükçüoğlu, Türkiye'nin yanı sıra Etiyopya, Kenya, Almanya ve İngiltere'den de maraton için müracaatların olduğunu ifade etti. 

Dünya’daki Atletler Tarafından…

Gümrükçüoğlu, Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nun Atletizm Federasyonunun uluslararası takviminde olduğunu belirterek, "Maratonumuz dünyadaki atletler tarafından takip ediliyor. O nedenle katılımcı sayımızın, kayıtlar bitene kadar daha da artacağını tahmin ediyoruz. Maraton dışında Halk Koşusu ve 10 bin metre koşusu için de kayıtlarımız sürüyor" ifadesini kullandı. Vatandaşları etkinliğe katılmaya davet eden Gümrükçüoğlu, bugün saat 09.00'da Trabzon Büyükşehir Belediye binası önünde başlayacak faaliyetlerin, Trabzon'a yakışır bir şekilde tamamlanacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim