Kemer Koruma Maçı

Dünya boksunun nabzının atacağı 19 Mayıs Cumartesi akşamı ülkemizde birbirinden çekişmeli maçlar oynanacak. Üç kez üst üste Avrupa Şampiyonu olmayı başaran Trabzonlu Olimpiyat boksörü Fatih Keleş, gerçekleştirilecek galanın ardından dördüncü kez Avrupa Şampiyonu olabilmek için yumruk sallayacak. 

Dünya Listelerine Yükselecek

Formunun zirvesinde olan Trabzonlu boksör Keleş’in rakibi ise Rus boksör Maxim Churbanov. Galanın organizasyonunu yapan EC BOXİNG yönetim kurulu başkanı Erol Ceylan, bu maçların aynı zamanda sporcuların dünya listelerinde yükselmelerine yarayacağını belirterek, Dünya çapında 40’ın üzerinde boks galası düzenlediklerini dile getirdi. 

Bu Coşkuyu Herkes Yaşamalı

Herhangi bir sakatlık veya olağanüstü bir durum olmazsa açıklanan sporcularun ringde olacağını dile getiren Ceylan, “Ülkemizde de bu tip organizasyonlar düzenleyerek dünya boksunu buralara getirmenin çabaları içerisindeyiz. Aynı zamanda büyük başarılara imza atan sporcularımızı ülkemizde ringe çıkararak sporseverlerimizin bu coşkuyu yaşamalarını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Dalkıran’dan Davet

EC BOXİNG’in bu galadaki Türkiye çalışmalarını yürüten Nazım Dalkıran, birbirinden çekişmeli maçlara sahne olacak galaya herkesi davet ettiğini belirterek, “Bu heyecanlı maçlar kaçmaz. Dünyanın en iyi sporcuları ülkemize geldi. Bu coşkuya ortak olmak, kazanacağımız zaferleri birlikte yaşamak için herkesi maçlarımızı izlemek için Beşirli Çok Amaçlı Spor Salonumuza bekliyoruz” dedi. 

Demirezen de Ringe Çıkacak

Sadece Trabzon’daki izleyicileri değil ülkenin her yerindeki boks severleri galaya gelerek bu heyecana ortak olmaya davet eden EC BOXİNG basın danışmanı Vedat Alyaz, “Türk boks tarihinin ilk ve tek dünya şampiyonu efsane boksörümüz Fırat Arslan, yükselen yıldızımız, Avrupa Şampiyonu Ali Eren Demirezen’de galada ringe çıkacak” ifadelerini kullandı. 
ALİ OSMAN YÜRÜK
Editör: TE Bilisim