Temmuz ayında, Göppingen’de Fransız rakibi Renald Garriro ile berabere kalarak kendisine ait olan Avrupa şampiyonluk kemerini koruyan Fatih Keleş, Fransız rakibiyle galada yeniden rövanş maçında zorlansa da zorlu karşılaşmayı kazanarak Dünya şampiyonluğu öncesinde hanesine öenmli bir maç daha yazdırmış oldu. 

Avrupa Şampiyonluk kemerini Ermeni bir sporcudan aldığını ve kolayca bırakmayacağını ifade eden Keleş, “2. Kez kemerimi koruyorum. Şuan hedefimiz önümüzdeki sene sonuna kadar bu tarz zorlu maçlarla kendimi Dünya Şampiyonluk Kemeri’ne hazırlamaktır. Tabi bunun için de sadece kemer koruma maçlarına değil, birçok kemer için mücadele edeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Öncelikli olarak Nisan ayında oynanacak olan Kıtalararası Dünya Şampiyonası için hazırlanacaklarını ifade eden Keleş, “Bu organizasyonu Trabzon’da gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Pazar günü Trabzon’a geliyorum. Oradaki altyapıyı oluşturmaya çalışacağız. Zor bir spor yapıyoruz. Ancak bu zorluk bu spora asillik katıyor. Şuanda hamdolsun ki çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz” şeklinde konuştu. 

Profesyonel boksa geçiş yaptığı için mutlu olduğunu ifade eden Keleş, “Amatör boksta kalsaydım yılda bir iki maç yapacaktım. Onun da akıbeti belli olmayacaktı. Başarısız olduğumuz zaman da herhangi bir geliri olmayacaktı. Dolayısıyla 1sene boşa gidecekti.. Profesyonel boksun iyi yanı aylar önce rakibin belli oluyor.. Ona göre hazırlanıyorsun.. Bu işten ekmek yemeyi kafasına koyan arkadaşların profesyonel yaşamı göz ardı etmemesi gerekir” ifadelerini kullandı. 

Boksun asil olduğu kadar nankör bir spor olduğunu da vurgulayan Keleş, “Ters gelebilecek bir yumruk sonrası hayata beklenmedik bir şekilde devam etmek zorunda kalabilirsin. Tabi bunu da söylerken sporcuları veya aileleri korkutmak için söylemiyorum. Benim bir hedefim var.. Dünya Şampiyonasında İstiklal Marşı’mızı okutmaktır.. Bu hayal için de bu sporu yapmakla mükellefim.. Allah kuvvetimi esirgemediği sürece, bu idealim doğrultusunda çalışmalarımızı devam edeceğiz” dedi. 
Tahsincan Deveci
 
Editör: TE Bilisim