Her Şey Dört Dörtlük Değil 

Teknik direktör Ünal Karaman, futbolcuların NK TriglavKranj ile oynanan hazırlık maçındaki performansları, kamp ve transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Oyuncularının kamp ve hazırlık maçında ortaya koydukları performanstan memnun olduklarını belirterek Karaman, “Bir anda her şeyin dört dörtlük olmasını beklemek hayal olur. Oyuncularımız ilk günden bugüne kadar ki dönem içerisinde son derece özverili, disiplinli, ciddi bir şekilde yeteneklerini üst seviyede kullanmaya çalışıyorlar. Elbette ki bazı zorlanmalar olacak, bazı sıkıntılar hissedecekler” dedi. 

Oyuncularıma Teşekkür Ediyorum 

Zaman zaman hataların olacağını vurgulayan Karaman, “Biz eksiklerini düzeltmek, onları geleceğe daha iyi hazırlama adına buradayız. En azından benim yanımdayken yapabilirler. Sınırsız kredileri var. İnşallah resmi müsabakalara bunları taşıdığımız nokta içerisinde en aza indirmiş, özgüveni yüksek, maça çıkarken rakibine saygı duyan ama maç sonunda da rakibinin saygı duyduğu bir Trabzonspor oluşturmaya gayret edeceğiz. Bu anlamda ben hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Hem iyi çalışıyorlar, hem de gayretliler" dedi.

Bizim Açımızdan Sevindirici Şeyler 

NK TriglavKranj ile oynanan hazırlık maçında futbolcuların antrenmanda çalıştıklarını zaman zaman sahaya yansıttıklarını ifade eden Karaman, “Elbette rekabet ortamında aramıza katılacak arkadaşlar olacak. Ama biz mevcut kadromuzla dünün benzerinde bir kez daha çalışma yapmıştık. Bizim açımızdan son derece sevindirici şeyler. En azından 3-4'ünü saha içerisinde gördük. Daha fazla deneme var ama 3-4 tanesi bizi tatmin eden görüntülerdi. Çünkü çalıştıklarımızın bire bir kopyası gibiydi. O açıdan sevindirici” diye konuştu. 

Ben Umutluyum 

Daha yolun başında olduklarının altını çizen deneyimli teknik adam Karaman, “Genç arkadaşlarımız da yolun başında. Çalışacaklar, gayret gösterecekler, kendilerini aşmaya çalışacaklar. Hazırlık maçları da zaten eksikleri görme ve kendini geliştirme müsabakasıdır. Ben umutluyum. Hazırlık maçında güzel şeyler yaptılar ama eksikleri de çok” ifadelerini kullandı. 

Verimli Kullanmaya Gayret Ettim

Mevcut kadrodaki oyuncuları en iyi şekilde kullanmaya çalıştıklarını anlatan Karaman, “Sadece stoper anlamında değil, her mevkide değişiklikler yapıyoruz. Getirdiğimiz genç oyuncular var, hepsinin oynadığı mevkiiler var. Kim farklı bölgelerde, farklı özelliklerde en iyi verimi veriyorsa o oyuncular kullanmaya gayret gösterdik” dedi. 

Çözüm Bulmak Zorundayız 

Oyuncuların çok yoğun antrenman temposundan çıktıklarını vurgulayan Karaman, “Ona da çözüm bulmak durumundayız. Takım içerisinden mutlaka bir şeyler uyduracağız. Kullanmadığımız 3-4 oyuncumuz var. Onları bir sonraki maçta 90 dakika kullanmaya gayret göstereceğiz. Oynayan oyuncularla da bir harmanlama yapacağız. Bir şekilde kazasız, belasız ülkeye dönmeye gayret göstereceğiz” diye konuştu. 

İnsana Zor Geliyor 

Transfer çalışmalarıyla ilgili de konuşan Karaman, "Zaman bizim zamanımız. Sonuçta bizde yönetimden farklı düşünüp farklı eylem yapan insanlar değiliz. Onlar hangi sıkıntı, stresi yaşıyorlarsa, biz de aynısını yaşıyoruz. Yani bizim hissettiğimizi onlar hissetmiyor diye bir durum söz konusu olmaz. Gerçekten çok zor ve hassas bir konu. Geçmişte Trabzonspor'un yapmış olduğu ciddi anlamda külfetli, maliyetli transferler söz konusu. Onun ağırlığı biraz insana zor geliyor” ifadelerini kullandı. 

Karaman Beklemede 

Transfer sürecindeki açıklamalarına devam eden Karaman, “Canlı izlemiş olsanız bir kanıya varabilirsiniz ama bu saatten sonra kasetten oyuncu izleyerek almak ciddi bir sorumluluk gerektiriyor. Onun için çok hassas bakılıyor. Tabii ki zorlanıyoruz, biz de istiyoruz burada arkadaşlarını desteklesin, yardımcı olsun, biran önce aramıza katılanlar olsun diye ama aramıza katacağız derken de fazla panik yapıp uygun olmayan bir transferi de kaldıramayabiliriz, bize ağır gelir. İnşallah en kısa zaman içerisinde aramıza yeni oyuncular katarlar" diyerek açıklamalarını tamamladı” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilisim