15 Puanla Zirvede

UEFA EURO 2020 Elemeleri'nde 11 Ekim'de Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nda Arnavutluk ile karşılaşacak A Milli Takımımız, hazırlıklarını sürdürüyor. 6 maç sonunda 15 puanla zirvede yer alan A Milli takım, 14 Ekim’de deplasmanda Fransa ile oynayacağı müsabaka öncesi Arnavutluk’u mağlup edip moral bulmak istiyor. A Milli takım teknik direktörü Şenol Güneş, Arnavutluk ve Fransa ile oynanacak müsabakalar öncesi çarpıcı açıklamalar yaptı. Güneş, önceliklerinin Arnavutluk maçını kazanmak olduğunu söyledi. Fanatik’e konuşan Güneş’in açıklamaları şöyle;

Çok Önemsiyoruz

“Avrupa Şampiyonası’nı çok önemsiyoruz. Türk Futbolu’nun imajını yükseltmek ve futbol ekonomimiz açısından Avrupa Şampiyonası çok değerli. Ancak bizler şöyle de düşünüyoruz: Avrupa Şampiyonası’na gitmek aslında Dünya Kupası’na katılmak yolunda da ilk adımı atmış olmak demek anlamına geliyor. Çünkü bu takım büyük tecrübe kazanacak. Belki Avrupa Şampiyonası’na gittiğimizde gruptan çıkacağız, iyi sonuçlar alacağız, belki finallere kadar gideceğiz. Ancak tersi de mümkün, yani belki de kaybedeceğiz. Fakat ne olursan olsun, gidersek bu şampiyonadan iyi sonuçlar çıkartacağız.”

Bir Gün Bile Çok Önemli

“Bu kadronun çok daha iyi olabileceğini düşünüyorum. Şu an yaşadığımız sıkıntıları da çok doğal karşılıyorum. Formsuzluklar, sakatlıklar ve benzeri bir sürü olumsuzluk, futbolun doğasında var. Keşke bütün oyuncularım Milli Takım’a hazır gelebilse, hepsinin moralleri en yüksekte olsa... Fakat olmuyor, mümkün değil. Biz sorunları kısa sürede çözmeye çalışıyoruz burada. Milli Takım kamplarında bir gün bile çok önemli. Normalde cumartesi oynanırdı maçlar, bu kez cuma oynayacağız. Bu nedenle Arnavutluk maçına en kısa sürede motive olmamız lazım.” 

Önce Arnavutluk

“Önce Arnavutluk ile oynayacağımız için, Fransa maçını şu an aklıma bile getirmiyorum. Israrla söylüyorum: Önce Arnavutluk’u yenmek zorundayız. Çünkü bu maçı kazanırsak, Fransa ile liderlik maçı yapacağız belki de. Aklımıza getirmesek bile diyelim ki, Fransa maçını kaybettik. Bu durumda da İzlanda ile oynayacağız. Sözün özü şu; Türkiye’de oynadığımız maçlarda Arnavutluk ve İzlanda’yı yenersek gruptan çıkıyoruz. Gruptan birinci çıkmak çok önemli... Çünkü ‘seri başı’ oluyorsun. Büyük bir avantaj. Oyunculara da bu maçın ‘final maçı’ olacağını söylüyorum zaten.”
Editör: TE Bilisim