Spor Toto Süper Lig'de 26. hafta maçında Trabzonspor deplasmanda Büyükşehir Belediye Erzurumspor evinde Trabzonspor'u konuk etti. Son 3 haftada topladığı 7 puan ile çıkışa geçen Trabzonspor deplasmanda Büyükşehir Belediyespor Erzurumspor'u 1-0 mağlup etti ve çıkışını sürdürdü.

Erzurum Baskı Yaptı
 
Trabzonspor, 26.hafta maçında dün deplasmanda BB Erzurumspor ile karşı karşıya geldi. Kamil Ahmet ve Yusuf Yazıcı’nın yokluğunda farklı bir dizilişle sahaya çıkan Bordo-Mavili ekip, ilk 45 dakikada oldukça baskı yedi. Hücuma çıkışlarda sorun yaşayan Bordo-Mavili ekip, çıkarken kaybettiği toplar sonrası kalesinde ciddi pozisyonlar verdi. Ev sahibi takım özellikle Toure’nin savunduğu sağ bek mevkiinden ataklarını geliştirdi. İlk 45 dakika 0-0 sona erdi. İkinci yarıya da ev sahibi takım BB Erzurumspor baskılı başladı.
 
Yine İpten Aldı
 
Müsabakanın 50.dakikasında Ekuban’ın kendi çabası ile getirip çektiği şut üst direkte patladı. Karşılaşmanın 64.dakikasında BB Erzurumspor savunmasının hatasını iyi değerlendiren Nwakaeme, bu hatayı affetmedi. Nijeryalı yıldız attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. 78.dakikada BB Erzurum’un attığı gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. 85.dakikada Nwakaeme’nin attığı gol öncesi Rodallega’nın rakibine faul yaptığı gerekçesi ile VAR incelemesi sonrası gol geçersiz sayıldı. Bordo-Mavili ekip, müsabakayı 1-0 kazanarak Avrupa yolunda çok önemli 3 puanın sahibi oldu.
 
Stat: Kazım Karabekir
 
HAKEMLER: Ali Palabıyık**, Serkan Olguncan**, Volkan Ahnet Narinç
 
BB ERZURUMSPOR: Sehic**, Tolga**, Kanstrup**, Lokman**, Schwechlen**, Kone* (Dk.76 Munsy*), Scuk* (Dk.45 İbrahim Akdağ*), Eduok**, Toylan**, Obertan***, Opseth* (Dk.65 Emrah*)
 
TRABZONSPOR: Uğurcan Çakır***, Toure**, Hüseyin Türkmen***, Hosseini**, Novak***, Jose Sosa** (Dk.90 Ibanez*), Abdülkadir Parmak**, Ekuban***, Nwakaeme***, Vahid Amiri* (Dk.62 Olcay*), Rodallega** (DK.90+4 Murat Cem?)
 
GOL: Dk.64 Nwakaeme (Trabzonspor)
 
SARI KARTLAR: Amiri, Abdülkadir Parmak, Rodallega (Trabzonspor), Lokman, İbrahim (BB Erzurumspor)
Editör: TE Bilisim