İlk yarıdaki başarılı görüntünün ardından transfer yasağı ve sakatlıkların fazlalığıyla adeta buhranlı günlere dalış yapan Trabzonspor kendine gelmeye başladı. Bu buhrandan çıkılmasında en fazla paya sahip olan Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman’dır. Malatyaspor karşısında alınan 5-0’lık hezimetin ardından Burak Yılmaz ve Onur Recep Kıvrak gibi iki önemli değeriyle yollarını ayırarak çok riskli adım atılmasının mimarlarından olan Karaman, sonraki süreçte adeta takımı bir arada tutması için özel gayret sarf etti. 

Bu doğrultuda kulübün geçmişine de vakıf olarak bahanelere sığınmadan gidiş güzergahını altyapıya çeviren Karaman, elindeki Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür gibi iki yeteneği olan takıma Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Hüseyin Türkmen ve Abdülkadir Parmak gibi oyunculara güvenip oynatmasının meyvelerini yiyecek. Gelinen süreçte Bordo-Mavililer, bazı karşılaşmalarda hiç beklenmedik puan kayıpları hatta ve hatta Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor gibi bir alt ligdeki takıma elense de lig yarışında ben de varım demesini bildi. 

Pereira, Onazi, Novak, Kamil Ahmet, Abdülkadir Ömür gibi isimlerin son haftalarda forma giyemediği karşılaşmalarda, hamle oyuncusu dahi elinde bulunmadan futbol otoriteleri dahil herkesin beğenisini alan Trabzonspor, 26. haftada 43 puanla ligde 4’üncü sırada yer almasını bildi. Milli aranın ardından Antalyaspor maçı ile kritik bir sürece girecek olan Fırtına, herhangi bir aksilik yaşamaması durumunda sadece Onazi’den faydalanamayacak. 
 
Editör: TE Bilisim