Devamı Gelecek
 
Geçtiğimiz sezon mali anlamda buhranlı bir dönem geçiren ancak buna rağmen gösterdiği performansla Avrupa Kupalarına hasreti bu sezon dindirecek olan Trabzonspor, transfer çalışmalarıyla göz doldurmaya devam ediyor. Gerçekleştirmiş olduğu genç transferlerin yanı sıra ObiMikel’i kadrosuna katmasıyla dikkatleri üzerine çeken Bordo-Mavililer, 1’i kesin olmak kaydıyla 2 forvet ve 1’si sol ayaklı 2 stoper alarak gelecek sezona damgasını vurmayı hedefliyor.
 
Obi Mikel Tam Bir Lider
 
Trabzonspor’un Championship ekiplerinden Middlesbrough forması giyen dünya yıldızı John ObiMikel’i kadroya katmasıyla Türkiye’deki transfer piyasasının gündemine oturmuştu. Nijerya Milli takımı kaptanı olan ve uzun yıllar Chelsea takımında kupa üstüne kupa kaldırarak adeta tecrübe abidesi rolünü üstlenen 32 yaşındaki orta saha oyuncusunu bonservissiz bir şekilde 2+1 yıllığına kadrosuna katarak başarı ortaya koyan Fırtına, aksayan mevkiye önemli bir çare bulmuş oldu. Afrika Uluslar Kupası’nda mücadele eden Mikel, söz konusu şampiyonanın ardından kampa katılacak.
 
ObiMikel, Ünlü Spor Yazarı Ali Ece’nin de belirttiği gibi Essien, Makalele gibi oyuncuların arasında rüştünü ispatlamış ve stoperTerry, Cahill gibi oyuncularının sakatlandığında Morinho gibi bir antrenör tarafından korkusuz bir şekilde defansa çekilen ve oynadığı futbolla her daim alkış alan bir futbolcu olarak göze çarpıyor. Her ne kadar skora katkısı yok gibi gözükse de sahanın her yerinde oynayabilen tam bir lider misyonlu futbolcu kimliği karşımıza çıkıyor.
 
ObiMikel’in en büyük özelliklerinden bir tanesi de gençlere gösterdiği ilgiyle takdir ediliyor. Özellikle de Trabzonspor’un bünyesinde bulunan genç oyuncuların çok fazla oluşu akıllara soru işareti getirse de geçtiğimiz sezon Yusuf Yazıcı’nın yükselişindeki en büyük pay sahibi olan Sosa’yı akıllardan çıkarmamak gerekir. Bu noktada Pereira, Sosa ve Mikel gibi oyuncuların takımda yer alması hem Trabzonspor’un gelecek sezon oynayacak olduğu futbolun yanı sıra, genç futbolcuların gelişimlerini de hesaba katıldığı zaman gençlerin yetişmesi tecrübe kazanması açısından çok önemli bir transfer olmasıyla göze çarpıyor.
 
Ekuban İle Devam
 
Geçtiğimiz sezon özellikle oyuna sonradan girerek gösterdiği katkıyla dikkatleri üzerine çeken CalepEkuban’ın bonservisi İngiliz kulüp LeadsUnited’ten1 Milyon Euro’luk bedelle alınarak 2 yıllık sözleşme imzalayan Bordo-Mavililer, 25 yaşındaki forvet oyuncudan gelecek yıl çok şey bekliyor. Geçtiğimiz sezon 32 maçta 8 gol 3 asist yaparak kalitesini ortaya koyan Ganalı forvet, şuan ülke milli takımında forma giydiği için Trabzonspor kampına katılmadıysa da hazır gelecek olması Teknik Direktör Ünal Karaman’ın yüzünü güldürüyor. Özellikle de Hugo Rodallega’nın Denizlispor’la anlaşmasının ardından şuan alternatifsiz durumda olan Ekuban, alınması planlanan forvet oyuncularını kesebilmek için büyük mücadele örneği ortaya koyması gerektiğinin farkında.
 
Joker Adam Andjusic
 
NemanjaAndjusic. Yaklaşık 50 Bin Euro’luk bedelle Bosna Hersek Premier Lig ekiplerinden MladostKakanj takımından kadroya dahil edildi. 3+1 yıllık sözleşme imzalayan 22 yaşındaki dikkatleri bir hayli üzerine çekmiş durumda. Asıl pozisyonu sol açık.. Ancak sağ açık ya da 10 numara pozisyonda da oynamışlığı var. Tam bir joker eleman desek hiç de abartı olmaz. Her ne kadar Türk Futbol Lig’ine kıyasla kolay bir ligden gelmiş olsa da Andjusic top sürüşü, son vuruşu, iyi paslaşmasıyla kendini belli ediyor. Ayrıca Ünal Karaman’ın bir futbolcuda en fazla görmek isteyeceği şey ise top rakipteyken defansa yardıma gelmesi. Bu konuda da başarılı bir grafik ortaya koyan 22 yaşındaki oyuncu 91 lig maçında 13 gol ve 8 asistin yanı sıra Bosna Hersek Milli Takımı alt yaş kategorilerinde 13 maça çıktı, 2 gol kaydetti.
 
Kendini Göster Yusuf
 
Trabzonspor özellikle gelecek yılları hesap ederek gerçekleştirmiş olduğu transferle adından daha çok söz ettireceğe benziyor. Özellikle de Yusuf Sarı’yı 250 Bin Euro bonservis bedeliyle Fransız ekibi Olympique Marsilya'dan 3 yıllığına transfer eden Bordo-Mavililer 20 yaşındaki oyuncudan çok şey bekliyor. Genelde sol kanatta oynayan hızlı ve çalım yeteneğine sahip olan Yusuf, tam gelecek yıllar adına aranan kan olma özelliğini kendinde barındırıyor. Ancak topla çok fazla oynamayı seven 20 yaşındaki oyuncunun bu özelliği en büyük handikabı olarak görülüyor.
 
Özellikle de geçtiğimiz sezon Trabzonspor’un gösterdiği seri pasa dayalı oyun anlayışına ayak uydurmak zorunda olan Yusuf bunu başardığı taktirde Ünal Karaman’ın prensi olma yolunda çok büyük adım atmış olacak. Özellikle de gelecek yıl Abdülkadir Ömür’ün iyi bir bonservis bedeliyle satıldığı noktada göstereceği başarılı performansla bu noktaya aday olduğunu belirtebilecek bir oyuncu olarak karşımıza çıkıyor.
 
Ahmet Çok Hırslı
 
Trabzonspor’un transfer ettiği bir diğer genç oyuncu olan Ahmet Canbaz’ın kamp süresince en fazla çalışması gereken oyuncu olarak göze çarpıyor. 125 Bin Euro ile W. Bremen II takımından alınan 21 yaşındaki 1,80 boyundaki orta saha oyuncusu ile Trabzonspor 3 yıllık anlaşma imzaladı. Bundesliga tecrübesi olmamasına rağmen Alman altyapısıyla yetişen ve orta sahada gösterdiği mücadelenin yanı sıra duran toplarda ürettiği skorlarla göze çarpan Ahmet idmanlarda gösterdiği hırslı performans alkış alıyor.
 
Trabzonspor’un birçok transfer yapması ve kadroda bulunan 55 oyunculuk şişkinlik nedeniyle bu sezon A takımda kalıp kalmayacağı hatta ve hatta Slovakya kampına gidip gitmeyeceği Trabzon’daki çalışmasına bağlı kalacak. Ayrıca genç oyuncunun 138 maçta 36 gol-33 asist yapması ve Milli takım alt yaş kategorilerinde de 23 maçta 4 gol atması dikkatlerden kaçmaması gereken bir durum olarak karşımıza çıkıyor.
 
Geleceğin Yıldızları
 
Bordo-Mavililer, özellikle de Altınordu’da sözleşmesi biten ve bedelsiz bir şekilde kadrosuna Atakan Gündüz ve Salih Kavrazlıgibi isimleri katarak büyük iş başardı. Gelecek adına çok büyük işler beklenen oyuncuların antrenmanda gösterdiği performans adeta parmak ısırtıyor. Kendi yaş grubunun Avrupa'da önemli kulüplerinin de radarında olduğu ikili karşısında Teknik Direktör Ünal Karaman’ın kafasının bir hayli karışık olduğu ancak bu ikilinin gelişimlerini daha rahat devam ettirebilmeleri için sürekli gözlem altında kalmaları için Trabzonspor alt yaş guruplarına verilmesini isteyeceği gelen bilgiler arasında.
 
Çok Çalışmalısın TAHA
 
Zaman zaman Türk futboluna sunduğu futbolcularla göz önünde duran Pendikspor’dan 18 yaşındaki orta saha oyuncusu Taha Tunç’u kadrosuna katan Trabzonspor etkili bir transfer daha gerçekleştirdi. En az 3 yıllığına kendisini Bordo-Mavili renklere bağlayan genç oyuncu özellikle de orta saha oynamasına rağmen sürekli gol koklamasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Son dokunuşları kalite kokan bu isim ile ilgili Trabzonspor teknik heyetinin nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.
 
İşte Sana Fırsat Fıratcan
 
Trabzonspor’un kadroya kattığı bir diğer oyuncu da Fıratcan Üzüm. Eskişehirspor’dan yaklaşık 100 Bin Euro’luk bedelle bonservisi alınan sağ kanat oyuncusu antrenmanda en fazla ter döken oyuncuların arasında yer alıyor. Özellikle de sıkıntılı bir süreçten geçen takımdan gelmesi nedeniyle çok fazla çalışması gerektiğinin farkında olan 20 yaşındaki oyuncu ile ilgili son kararı verecek olan isim ise Teknik Direktör Ünal Karaman..
 
Kumaşı Sağlam
 
Bordo-Mavililerin transfer ettiği bir diğer genç isim ise Doğan Erdoğan. 200 Bin Euro’ya Bundesliga ekiplerinden LASK takımından bonservisi alınan 22 yaşındaki merkez orta saha oyuncusu oyunu defansif ön libero olarak karşımıza çıkıyor. Ancak geçtiğimiz sezon uzaktan şutlarıyla kendine hayran bırakan Doğan’ın antrenmanlarda göstereceği performans ile geleceğini şekillendirecek.
 
Size İnanıyoruz Çocuklar
 
Ayrıca Trabzonspor altyapısında mücadele edip profesyonelliğe geçiş yapan Hüseyin Mert Kurt, Faruk Can Genç, Sertan İrkilmez, Ahmet Eren, Furkan Tütüncü, İsmail Karakaş, Azat Kuçkar, Talha Reşat Bulut, Mert Kurt ve Muhammet Akpınar gibi isimler Trabzon’da varını yoğunu ortaya koyuyor.Sertanİrkilmez’i Bayburt İl Özel İdare Gençlikspor’a kiralayan Trabzonspor’da, 55 kişilik kadronun tamamının Slovakya’ya götürülmeyeceğinin farkında olan bu oyuncular gösterdiği hırslı mücadeleyle Teknik Direktör Ünal Karaman’ın gözüne girmeye çalışıyor.
ALİ OSMAN YÜRÜK
Editör: TE Bilisim