İzlemek Keyif Veriyor

Milli maçlar nedeni ile lige verilen ara sonrası taraftarı ile buluşan Trabzonspor, 8’inci hafta maçında Gaziantep engelini 4-1’lik skorla geçerek şampiyonluk yolculuğunu sürdürdü. Taraftarının önünde oynadığı maçta ortaya koyduğu futbolla yine izleyenlere keyif veren Bordo-Mavili ekipte oyuncuların kazanma azmi ve hırsı taraftarları da memnun ediyor. 4-1’lik Gaziantep galibiyetini spor yorumcuları da değerlendirdi. İşte o yorumlar:

Necmi perekli (fotomaç):  Trabzonspor müsabakanın hemen başında oyunun tempo ve ritmini yüksek tutarak rakibinin savunmadaki direncini ve oyun disiplinini bozdu. Gaziantepspor ise savunma olarak fevkalade kötü ve düzensizdi. Bordo-Mavili ekip ikinci golden sonra geçirdiği duraklamanın akabinde yediği gol ile uyandı. Karadeniz ekibi, karşılaşmanın tehlikeye girdiğini anlayınca oyun ritminde vites yükselterek sonuca ulaştı.

İskender günen (sabah):  Maçın ilk 18 dakikalık bölümünde rakibi baskı altında tutan bir Trabzonspor vardı sahada. Gaziantep, 3-5-2 ile oyuna başladı. Topu Trabzonspor kazandığında 5-3-2'ye dönüş yaptılar. Ama orta sahadaki oyuncuları rakibe baskı yapmadıkları için Trabzonspor bu bölümde 2-0 öne geçti. 2-1'den sonra orta alanda zaaflar ortaya çıktığı için Sturridge'in yerine Doğan hamlesi doğruydu. 2-1'lik sonuç telaş ve paniğe neden olmaya müsaitti ama Sosa'nın mükemel vuruşu ve ardından Yusuf Sarı ile 4'ü bularak maçın skorunu ilan ettiler.

Hami mandıralı (takvim):  Liderlik koltuğuna oturmak psikolojik açından çok önemliydi. Bu motivasyonla Trabzonspor ilerleyen haftalarda çok daha öz güvenli oynayacaktır. Tribünlerle takımın birlikteliğini de daha ileri taşıyacaktır. Bordo-Mavililerde galibiyetin yanı sıra sevindirici olan bir diğer gelişme de Sturridge’in golünü atarak ritmini bulması oldu. Sörloth da gol atma serisini sürdürdü. Trabzonspor'da dünkü maçta beklentilerin altında kalan tek oyuncu ise Nwakaeme'ydi…

Ergun ata (fanatik):  İlk yarının ilk 15 dakikalık bölümünde, fanteziye kaçmadan, futbolun basit gereklerini yerine getiren bir Trabzonspor, bu duruma direnç gösteremeyen Gaziantep izledik. İyi organize oldu, iyi top yaptı, rakip kaleye çok çabuk ve rahat indi Bordo-Mavililer. Nitekim doğal olarak iki gol sığdı bu bölüme. Sonrasında inanılmaz biçimde durdu ev sahibi ekip. Uğurcan’ın birinde direğin yardımıyla 3 kritik pozisyondaki direnişi de, 54. dakikada gelen Jefferson imzalı gole kadar önlem almaya yetmedi. Fark bire inince panikle direniş başladı. Maç her iki takımın da oyun disiplininden kopuk her an gol atıp yiyebileceği havaya büründü. İşte o sıralarda Sosa sahneye çıktı, 30 metreden takımını rahatlattı, son sözü Yusuf Sarı söyledi.  

Cemal ersen (milliyet):  Şu an Süper Lig’in en iyi forvet hattı, kuşkusuz Trabzonspor’da. Yeni transferler Sörloth ve uyum sürecini atlatmaya çalışan Sturridge, üçüncü bölgede kaliteleri tartışılmayacak isimler. Onlara bitirici tim elemanı olarak gününde bir Nwakaeme’yi de ekleyin. Hele Ekuban ve Abdülkadir Ömür sakatlıktan döndüğünü düşünün. Dümende de zor anlarda sihirli sopasını çıkaran kaptan Sosa varsa, değmeyin Ünal Karaman’ın keyfine. Ligin en çok gol atan takımlarından birinin hocası unvanı, kaç kişiye kısmet olur?
Editör: TE Bilisim