Bonservis Sorunu Yok

İsrail’deki kariyerini noktalayan, gelen teklifleri değerlendiren 31 yaşındaki Nijeryalı yıldızın transfer edilmesi halinde Trabzonspor’a büyük güç katacağı belirtiliyor. Bonservis sorunu olmayan John Ogu’yu Futbolcu Performans Analizi ve Gözlemleme merkezi 365scout mercek altına alırken, Nijeryalı yıldızın özellikleri şöyle özetlendi;

Hem Teknik Hem Güçlü

“1.92 cm'lik boy avantajı ve ciddi fizik farkıyla çarpıyor. Fiziksel üstünlüğünü teknik kapasitenin takip ediyor olmasından dolayı çok yönlü bir oyuncu. 4-2-3-1 ve 4-3-3 gibi formasyonlarda ustalığa terfi etmiş diyebiliriz. İstikrar abidesi oyuncu, topa hakimiyeti amaçlayan her takımın kadrosunda mutlak görmek isteyeceği bir deneyim. Ogu, oyunun defansif geçişini oynarken toplu ve topsuz anlarda ciddi bir istasyon görevi görüyor.

Pas Oyununa Çok Yatkın

“Orta sahasında Sosa-Yusuf Yazıcı gibi kaliteli pasörleri barındıran ve bu oyun kültürüne yatkınlık gösteren Trabzonspor, Ogu gibi pas oyununa yatkın bir orta sahayla o istenilen dominasyon oyununu yakalamakta zorlanmayacaktır. Oyunun hücum yönünde iyi işler çıkaran bordo-mavili ekibin özellikle kendi yarı alanında gösterdiği savunma zaafiyetlerini giderme açısından Ogu'nun 1. ve 2. alan kullanım bilgisi, Trabzonspor için önemli bir kılavuz olacaktır.”
Editör: TE Bilisim