Cora şöyle dedi:

‘Mevcut statlarımızı da gözden geçirmemiz gerekiyor. Biz çok modern statlar yaptık, bu statları bence kulüplerine satmamız gerekiyor. Yirmi-otuz yıl vadeli bir planla beraber kulüplere satmalıyız, elde edilecek geliri sportif faaliyetlerde değerlendirebiliriz. Örneğin, Galatasaray'ın stadına yaklaşık 300 milyon dolar civarında bir kaynak aktarıldı. Bugün Galatasaray stattan 80 milyon civarında gelir elde etmektedir. 

Bu gelirin bir kısmıyla kendi stadını kendisi alabilir, vadeli bir şekilde bu değerlendirilebilir. Son olarak da tüm ilçelerimizde, illerimizde yüzme havuzları kurduk sayenizde, bunu bütün ilçelerimize de yaygınlaştırmamız gerekiyor. Daha önce tribün teröründen bahsetmiştim. 

Sayın Bakanım, tribün terörüyle alakalı olarak bir proje hazırladım, bunu sizlerle de ileride paylaşmak istiyorum. Sadece Spor Bakanlığını ilgilendiren bir durum değil, aynı zamanda İçişleri Bakanlığını, Adalet Bakanlığını ilgilendiren bir husustur. Futbolun, sporun kanseri tribün terörüdür, şiddettir. Bu manada hazırlamış olduğum bu çalışmayı geniş bir zamanda sizlerle de paylaşmak istiyorum. Son olarak, yeni bir Türk sporu modeli önerisinin hayata geçmesi umudumu koruyarak sözlerime burada son veriyorum.’ 
 

Editör: TE Bilisim