Galibiyeti Unuttu

Karadeniz Fırtınası, ligin ilk yarısının son haftasında Karabükspor ile 1-1 berabere kalan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da Son 16 Turu'nda Atiker Konyaspor ile 1-1 berabere kalmıştı. Bordo-Mavililer, ligde ise sırasıyla Atiker Konyaspor ile 2-2, Fenerbahçe ile 1-1 ve son olarak Göztepe ile golsüz berabere kaldı.

8 Maç Sonra Gol Yok

Lig'deki galibiyet hasretini 4 maça çıkaran Bordo-Mavili ekip, ligin 12. haftasındaki 4-3'lük Osmanlıspor galibiyeti ile birlikte 5 maçlık galibiyet serisi yakalamıştı. 17. haftadaki 1-1'lik Karabükspor beraberliği ile birlikte duraklama dönemine giren Trabzonspor, ligde oynadığı son 4 maçından da beraberlikle ayrılarak, zirve yarışının gerisinde kaldı. Burak Yılmaz'ın yokluğunda 8 haftalık aradan sonra rakip fileleri havalandıramayan Karadeniz Fırtınası, en son 4 Kasım 2017'de deplasmanda Kayserispor ile golsüz berabere kalmıştı.

Yeni Bir Başlangıç

Lider ile arasında 11 puanlık fark bulunan Trabzonspor, yeni bir galibiyet serisi yakalamanın peşinde. 10 Şubat Cumartesi günü deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Bordo-Mavili ekipte tüm hesaplar galibiyet üzerine yapıldı. En azından Avrupa hedefine ulaşılması adına kalan 14 maça final gözüyle bakılması isteniyor. Bordo-Mavili taraftarlar ayrıca takımın Göztepe maçındaki performansı kalan haftalarda da devam ettirmesini bekliyor. Bu anlamda teknik adam Rıza Çalımbay’ın takımı daha cesur oynatması isteniyor. 
Editör: TE Bilisim