Burak Ve Hakan Attı
 
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu ilk maçında A Milli Takım deplasmanda Arnavutluk'u 2-0 mağlup etti. Millilere galibiyeti getiren golleri 21'inci dakikada Burak Yılmaz ve 55'inci dakikada Hakan Çalhanoğlu kaydetti. A Milli Takım bu sonuçla teknik direktör Şenol Güneş yönetimindeki ilk galibiyetini elde ederken, gruba da galibiyetle başladı. Milliler grubun ikinci maçında, yarın saat 20.00'de Yeni Eskişehir Stadyumu'nda Moldova'yı konuk edecek.
 
Pazartesi Saat: 20.00’da
 
A Milli Futbol Takımı'nın 2020 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde 25 Mart Pazartesi günü Eskişehir'de Moldova ile oynayacağı maçı Ukraynalı hakem SergiiBoiko yönetecek. Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Yeni Stadyum'unda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada düdük çalacak Boiko'nun yardımcılıklarını Semen Shlonchak ve IgorAlokhin üstlenecek.
 
Cevap Verdik
 
A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 2-0'lık Arnavutluk galibiyeti sonrası, geniş çapluı değerlendirmelerde bulundu. Arnavutluk karşısında alşınan 3 puan hakkında değerlendirmelerde bulunan Güneş, rakibin sertliğine, agresifliğine cevap verdiklerini, kendilerinde kazanmanın mutluluğu olduğunu söyledi.
 
Moldova Daha Farklı Olacak
 
Kendisine verilen görevi sorumluluk içerisinde yapmak durumunda olduğunu vurgulayan Güneş, “Onun sorumluluğu içerisinde bu maçı kazanıp iyi başlamak istiyorduk. Bunu başardık o yüzden mutluyum, gururluyum. Tabi uzun bir aradan sonra milli takımda iyi başlamak önemlidir” diye konuştu. Moldova maçında sakatlıklar ve yorgunluklar nedeniyle değişikliklerin olabileceği sinyalini veren Güneş, daha farklı bir maç oynayacaklarını dile getirdi.
 
Hedef Maçlar Haziran’da
 
Rakibin zaman zaman bireysel iyi işler yaptığını belirten Şenol Güneş, gelecek maçlarda Arnavutluk'un özellikle sahasında rakiplerine puan kaybı yaşatabileceğine dikkati çekti. Moldova maçına hazırlanarak yarışa devam edeceklerinin altını çizen Güneş, “Bunun içerisinde her rakip önemli. Biz adım adım gitmek durumundayız. Ama bizim için Haziran ayındaki Fransa ve İzlanda maçları tabi önemli maçlar olacaktır. İkisinden birini kazanmak bizim için önemli olacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.
 
Editör: TE Bilisim