52 puanla 4’üncü sıradaki yerini koruyan Bordo-Mavili ekip, en yakın takipçileri Alanyaspor ve Antalyaspor’a 11 puan fark attı. Son 7 maçta yenilmeyen, üst üste 5 maçını kazanan Trabzonspor, son üç maçta geri düşmesine rağmen sonucu lehine çevirmeyi başardı. Spor yorumcuları da bu konuya parmak basarak Trabzonspor’un maç sonuna kadar mücadeleye devam etmesine parmak bastı.
 
Beş maç, beş galibiyet... Artık görünüyor ki bu takımda kazanma kültürü oluştu. Çünkü geriye düştüğü maçlarda bile sonucu kendi lehine çevirme özelliği var. Nwakaeme, Trabzon adına oyunun lehine çevrilmesini sağladı. Önce beraberlik ardından ise Rodallega'ya yaptığı asist ve aldığı her topta Malatyaspor savunmasını güç duruma düşürerek büyük bir katkı yaptı. Bu yılın yükselen değeri.
İSKENDER GÜNEN / SABAH
 
Çok iştahlı ve arzulu bir Trabzonspor izledik. Rakibinin ofansif oynamasına rağmen çok pozisyon vermeyen bir Trabzonspor vardı sahada. İki Abdülkadir'in performansı iyiydi. Takımdaki tek sıkıntı iki stoperin rakiplerine pozisyon vermesi. İki bekin oyuna katılımı pozisyon zenginliği getirdi. Nwakaeme'nin ikinci yarıdaki artan performansı Trabzonspor'u yukarı taşıdı. Attığı ve attırdığı gol muhteşemdi.
HAMİ MANDIRALI / TAKVİM
 
Trabzonspor’un son dönemlerde özgüvenli, disiplinden kopmayan ve mücadeleci bir kimliğe bürünmesi en büyük artılarından biri. Antalyaspor maçının ardından, dün de geriye düştüğü Malatya karşısında skoru lehine çevirmesi asla rastlantı değildi. Bu gelişim takdir edilmeli. Bir takımın kazanma kültürü edinmesi önemli. Trabzonspor sezonun bitimine yaklaşırken son beş maçından üçer puanla ayrılarak güçlü bir ivme yakaladı. Tabii bu puan cetveline de yansıdı ve bordo-mavili takıma yıllar sonra büyük olasılıkla UEFA Avrupa Ligi’nin de kapısını araladı.
CEMAL ERSEN / MİLLİYET
 
Editör: TE Bilisim