Sakatlıklar Etkiledi

Obi Mikel, Sturridge gibi yıldız oyuncuları kadrosuna katmasına rağmen Yusuf Yazıcı ve Rodallega gibi skora katkı yapan yıldızlarını kaybeden Bordo-Mavili ekip, bir de en önemli oyuncuları Abdülkadir Ömür ve Ekuban’ın sakatlanmasıyla adeta sarsıldı. Ligde son oynanan Gençlerbirliği ve UEFA’daki Getafe maçlarındaki futbol gelecek adına camiayı iyice karamsarlığa itti. Spor yorumcuları da bu durumu kaleme aldı.

Necmi Perekli (Fotomaç)

 İki takım da ilk yarıda eylem, işlem ve hedefe yönelik hareketlerde hayli etkisizdi. Fakat ikinci yarıya geldiğimizde Getafe, Trabzonspor kalesine bir başka inmeye başladı. Bu dakikalarda Trabzon kalesinde devleşen bir Uğurcan görüyoruz. Bariz 5 pozisyonu engelleyerek adeta maçın yıldızı oldu. Bu maçlar puan maçıdır. Elbette deplasmanda hiç olmazsa 1 puan kopartmak çok iyi olurdu. Lakin Trabzonspor, sakatların sebebiyle istediği tertibi kuramayınca, oyunu da ortaya koyamadı. Hele de son dakikalarda Sturridge, 'al da at' cinsinden yakaladığı pozisyondan yararlanamayınca, skor belirlendi. 

İskender Günen (Sabah) 

Abdülkadir Ömür ve Ekuban'dan yoksun Trabzonspor için hücumda önemli yetersizliklerin çıkacağı bir gerçek. İlk yarı kendi alanında oyunu kabul eden ama top kendilerine geçtiğinde önde üretkenliğin olmadığı bir yapı ortaya çıktı. İlk yarıya göre rakip alanda daha fazla gözükmelerine rağmen gol pozisyonu üretmede yetersizlikler öne çıktı. Nwakaeme'nin bireysel becerisi ile getirdiği iki toptan başka rakip alanda organize atak girişimleri yoktu. İkinci yarı önde daha fazla adamla hücum girişimlerinde bulundukları anlarda rakibin girdiği gol pozisyonları var. Kaleci, Uğurcan bu pozisyonlarda çok başarılıydı.

Hami Mandıralı (Takvim) 

Üst üste gelen şanssızlıklar Trabzonspor'un kadro kalitesini düşürdü. Eksik bir kadroyla Getafe deplasmanına çıkan Bordo-Mavililer bu durumun dezavantajını ilk dakikadan itibaren hissetti. Takımda ligin başında gördüğümüz coşkudan eser yoktu. Hatta yenilen gol bile bunun ispatıydı. Konsantrasyon eksikliği akabinde takımın hücuma çıkışlarda organize olamamasını da sağladı. İyi niyet ise bir yere kadardı. Son 10 dakikalık bölümde ise yüklenen bir Trabzon vardı. Sturridge o golü atsaydı kötü bir gece de belki de İspanya'dan puanla dönülebilirdi. Uğurcan olmasaydı sonuç çok daha farklı olabilirdi. Şimdi silkelenme zamanı.

Erman Özgür (Fanatik) 

Topu öne oynama konusundaki en önemli güvencemiz, saha içi liderimiz Sosa’nın vasat kalışı maçın ilk yarısında vasatın altında kalan futbolun en önemli sebebiydi. Büyük bir baskı yemediğimiz halde yan toptan yediğimiz gol ise Getafe için maçın devamında kontrollü oyun getirdi. Biz ise kazandığımız topları genelde yana oynayıp ağır düşününce kalecileri de yere yatmadan soyunma odasına gitti. Lig maçından sonra Getafe karşısında da oynanan kötü oyunun sebebi nedir? Kadronun kısıtlı olduğu ve iki kulvarda gidemeyeceği belliyken yaşanan sakatlıklar da takımın belini iyice büktü.

Cemal Ersen (Milliyet) 

Büyük oranda sakatların da etkisiyle Trabzonspor’da inanılmaz bir gerileme var. Ve hayra alamet değil. İspanya liginde galibiyetsiz 18. sırada bulunan Getafe karşısında, ligi de düşünerek rotasyonlu bir kadro ile başladı Teknik Direktör Ünal Karaman. Şunu söyleyeyim; Getafe üst düzey rakip değil. Eksiksiz bir Trabzonspor buradan puansız dönmezdi. Trabzonspor öndeki silahları Nwakaeme ve Sörloth’a önlem alınınca hem topu üçüncü bölgeye taşımak zorlaştı, hem bu görev sadece Sosa’ya kaldı. Uğurcan olmasa İspanya’dan tarihi bir yenilgi ile dönmesi şaşırtıcı olmazdı.
Editör: TE Bilisim