Her Şeye Rağmen

Ancak devre arasında yaşanan Onur Kıvrak ve Burak Yılmaz krizi, Kucka’nın İtalya’ya geri dönmesi ve transfer yasağı ile sarsılan Trabzonspor, Onazi, Sosa, Novak, Pereira gibi yıldızların uzun süreli sakatlıkları ile büyük şok yaşadı. Yaşanan tüm bu olumsuzluklar karşısında Trabzonspor’un sezonun ikinci yarısında çok büyük sıkıntılar yaşayacağı yönünde yorumlar yapılıyordu. 

Güven Boşa Çıkmadı

Ancak imdada genç oyuncular yetişti. Teknik direktör Ünal Karaman, yıldız oyuncuların yokluğunda Uğurcan Çakır, Hüseyin Türkmen, Abdulkadir Parmak’a güvendi. Genç oyuncular da bu güveni boşa çıkarmadı. Performansları ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncuları artık tüm sporkamuoyu büyük bir beğeni ile izliyor. Yakalanan başarıda aslan payı teknik direktör Ünal Karaman’a ait. Yerlisi, yabancısı tüm oyuncularla süper bir iletişim kuran Karaman, oyunculara aidiyet duygusu aşıladı. Aile ortamı yakalayan Bordo-Mavili ekip, bu tabloyu sürdürmek istiyor. 

İskelet Gençlere Göre

Bordo-Mavili yönetimin gelecek sezon ki transfer planı da büyük oranda hazır. Takımın iskeletini genç oyuncularına göre oluşturacak olan Trabzonspor yönetimi, Ekuban, Nwakaeme gibi takıma direkt katkı sağlayacak yabancı oyuncularla kadroyu güçlendirmeye çalışacak. Bu anlamda scout ekibi çalışmalarına başladı. Tespit edilen yerli ve yabancı oyuncular var. Yerli oyuncuların büyük çoğunluğunun yurt dışından gurbetçi oyuncular olduğu öğrenildi. Yönetimin transfer bütçesi de hazır. Tavan ücret olarak yıllık 1 Milyon Euro belirlendi.
 
Editör: TE Bilisim