Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği’nin organize ettiği toplantıda Trabzonspor’un geleceği tartışıldı. Toplantıya 100’e yakın dernek başkan ve yönetici düzeyinde katılım sağlandı. Toplantının sonuç bildirgesinde, Trabzonspor’da egolar, hırslar, beklentiler bir kenara bırakılarak, siyasetten, işdünyasına, derneklere kadar herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapması gerektiği fikri üzerinde birleşildi. Trabzon Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Demir, süreci yakından izlediklerini belirterek, “Trabzonspor hepimizin ortak değeri. Trabzonspor’un güçlü olmasının evvela, Trabzon’a büyük katkısı var. Trabzon isminekatkısı var. En doğru adımların atılmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.
 
Kuzey Yıldızı Trabzonsporlular Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Turgut Öksüz, kulüpten, şehre kadar iç çekişmelerin zarar verdiğini söyledi. Toplantıda en dikkat çeken çıkışı Ortak Değer Trabzon Platform Başkanı Av.Osman Erusta yaptı. Erusta, paralı başkan paralı başkan tekerlemesinin son bulması gerektiğini belirterek, “Trabzonlu kimliği sekteye uğradı. Trabzon bölgede en geri il duruma düşmüştür. Bölünmüşlük var, bunu ortadan kaldırmak lazım. Siyasetin Trabzonspor’u kullanmasından çok, Trabzonspor siyaseti kullanmalıdır. Artık Trabzonspor’da lejyoneler dönemi kapanmalıdır” açıklamasıyla salondan alkış aldı.
 
Trabzonlu Üniversiteliler Derneği Başkanı Yüksel Yılmaz, büyük resmin Trabzonspor olduğunu ifade ederek, tüm STK’ları bu resmin etrafında toplanmaya davet etti. Of Karacalar Aile Derneği Başkanı Ali Karaca ise, Trabzonspor’un borcunun yönetilemez durumda olduğunu, birinci gündemin buborcun aşağılara çekilmesi gerektiğinin altını çizdi. Bu arada Of Hayrat Derneği ve Vakfı, Avcılar Trabzonlular, Bayrampaşa Trabzonlular, Göktürk Trabzonlular, Bahçelievler Trabzonlular, Güngören Trabzonlular, Of Kıyıboyu Derneği, Dernekpazarı Vakfı, Anadolu Yakası Trabzonlular Derneği, Hayrat Birleşik Makililer Derneği, Of Uğurlu Derneği, Hayrat Yarlı Derneği, Şalpazarı Eğitim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Zeytinburnu Trabzonsporlular Derneği başkanlar ve yöneticiler düzeyinde toplantıya katılım sağladı. Trabzonspor başkan adayı Metin Kaya da, hem başkan adaylığını hem de şike mücadelesi ile ilgili paylaşımlarda bulundu.
AYTEKİN AKAY
 
Editör: TE Bilisim