Bu sistem sayesinde küçük takım diye tabir edilen ve hem spor kamuoyu hem de sporu yönetenlerin figüran olarak gördüğü Anadolu kulüplerinin haklarının kolayca gasp edilemeyecek olması nedeniyle, ligin kalitesinin artması bekleniyordu. Birçok maçta bu sistemin amaçlanan sonucu elde ettiğini gözlemledik. En çok ta, Trabzonspor’u yıllardır maruz kaldığı adaletsizliklerin ve hak ettiği başarılarının elinden alınmasına sebep olduğu sistemin kurbanı olmaktan kurtaracak diye umut ettik. Eğer “VAR” sistemi 2010 da hayata geçirilmiş olsaydı, bugün en az iki şampiyonluk elde etmiş olurduk, kaldı ki 2011 sezonu şampiyonu Trabzonspor’dur, bunu bütün dünya tescilledi ama ne hikmetse TFF hala duyarsız kalmaya devam etmektedir.

Son iki hafta oynanan maçlarda herkesin dikkatini çeken bir durum yaşanmaktadır, hem de herkesin gözü önünde. Burada ilginç olan bu yaşanan olaya hiç kimsenin tepki koymamasıdır. Dikkat edin son iki hafta sadece Fenerbahçe maçlarında “”VAR” sistemi arızalanmaktadır. Son oynanan Başakşehir maçında arızalanan sistem Başakşehiri bir golden etmiş ve Fenerbahçe’ye bir puan kazandırmıştır. Arızalanan sistem tüm insiyatifi hakeme bırakmaktadır, dolayısı ile hakemlerin yönetim anlayışı da malumumuzdur. Sporu yönetenler hangi sistem hayata geçirilirse geçirilsin, bir yolunu bulup yıllardır süregelen emek hırsızlığına prim vermeye devam edeceklerdir. Süper ligi yayıncı kuruluş ile dizayn eden TFF’nin adalet anlayışına güvenmiyoruz.

Trabzonspor camiası, hangi sistem getirilirse getirilsin,  görülüyor ki anlayışlar değişmediği sürece mağdur edilmeye devam edilecektir. Bu yüzden camia tüm dinamiklerini hayata geçirmek zorundadır. Trabzonspor’luyum diyen siyasilerin, iş adamlarının, sivil toplum kuruluşlarının, taraftarın birlikte hareket etmesi gerekmektedir. Spor kamuoyu, bu yıl Trabzonspor’un kesinlikle başarısız olacağını düşündüğü için bariz bir haksızlık yapılmamıştır. Takım son iki maçtaki performansıyla iddialı duruma gelmeye başladı, buradan camiayı yönetenlere sesleniyorum, Fenerbahçe maçına kadar takım kayıpsız giderse, göreceksiniz o maçta yine harcanan Trabzonspor olacaktır, ya da o maça gelmeden takım yıpratılacaktır.

HERKESE “VAR” OLAN FENERBAHÇEYE YOK. Çok ilginç değimli?
 

Editör: TE Bilisim