Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Birliği Trabzon Şubesi'nin düzenlediği futbol turnuvası nefesleri kesti. 18 Eylül'de başlayan ve önceki akşam Çamlıkaltı Halı Sahada geniş izleyici kitlesi önünde 3'üncülük ve final karşılaşmalarının ardından tamamlanan turnuvanın ödül törenine eski Bakan Faruk Nafiz Özak, Türk Mühendisler ve Mimar Odaları Trabzon Şube Başkanı Saim Adanur, Çevre Mühendisleri Odası Karadeniz Bölge Temsilcisi Vildan Özmen, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Yaylalı, Peyzaş Mühendisleri Odası Başkanı Hamza Ertunga, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, Yönetim Kurulu üyesi Ali Rıza Egemen, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Metin Hüsem katıldı.

Turnuvanın üçüncülük heyecanında adeta nefesler kesildi. 10-10 biten karşılaşmanın ardından seri penaltı atışlarına geçildi. Burada da uzun bir süre eşitlik bozulmayınca yazı tura atıldı ve Jeoloji Mühendisleri Odası turnuvanın 3.sü oldu. Final karşılaşmasında ise Jeofizik 6-5'lik skorla İnşaat Mühendisleri odasını yenerek tunuvanın şampiyonu oldu. Komite Başkanı Şaban Bülbül, “Amacımız odalar arasındaki mühendis ve mimarları bir arda tutmak, birlikten kuvvet doğar düsturunu şiar edinmek. Lig usulü olarak 3 hafta sürenin ardından final krşılaşmalarını oynadık. Turnuvaya Makine Mühendisler, Çevre Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri, İnşaat Mühendisleri, Jeoloji Mühendisleri ve Elektirik Mühendisleri Odaları olmak üzere 6 oda katıldı” ifadelerini kullandı. 

Çok güzel bir şekilde birlik beraberlik dostluk ve Trabzon hırsıyla çok çekişmeli maçlar izlediklerini ifade eden Bülbül, “İlk kez böyle bir organizsyon düzenledik. Önümüzdeki yıllarda daha geniş kapsamlı bir şekilde yeniden tertip edip geleneksel hale getirmeyi planlıyoruz. Biz kocaman bir aileyiz. Bunu bir kez daha burada görmekten dolayı çok mutluyum” şeklinde konuştu. 

Spor eski Bakanı Faruk Özak, “Karşılaşmanın son 30 dakikasını izledim. Gerçekten tebrik ediyorum. Mühendislik zor zanaattır.. Zemin mekanik hocamın bir sözü vardır; Mühendislik makul ihmalleri yapabilme sanatıdır. Türkiye’yi dünyayı ihya eden inşaa eden insanlarsınız. O bakımdan hepinizi kutluyorum. Sporun ne kadar önemli olduğunu biliyorduk. Bilimde teknoloji dünyada bir numara olsanız da sanatta, sporda yoksanız hiç bir yerde yoksunuz demektir. Maalesef biz çok spor konuşan az spor yapan bir toplumuz. Kendinize dikkat etmenizi ifade edebilirim.  Burada kaybeden yok herkes kazandı” diye konuştu. 

Ayrıca Özak konuşmasının satır aralarında ise Trabzonspor'a göndermede bulundu. Ödül töreni öncesi şampiyonluk kupasını verirken, “Bu arada Trabzonspor Asbaşkanı sizin sahada nasıl hırslı olduğunuzu not ediyordu. Her halde takıma gösterecek. Çünkü Trabzonspor formasını giyenler çok daha hırslı olmalıdır” ifadelerini kullanması kahkahalara neden oldu. Bu arada turnuvanın gol kralı Yener Yılmaz oldu. 
ALİ OSMAN YÜRÜK
 
Editör: TE Bilisim